Stiri

139

Sacrificările şi producţia de carne în octombrie 2014-Raport extins

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Sacrificările și producția de carne la finalul lunii octombrie au avut evoluții oscilante. Potrivit INSSE, în luna octombrie 2014, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine au scăzut.

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a crescut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi păsări a scăzut; greutatea în carcasă a acestora a crescut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine a scăzut. Octombrie 2014 comparativ cu septembrie 2014 Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 18,9%, respectiv cu 21,5%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 9,0%. În luna octombrie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 22,2% din totalul sacrificărilor de bovine. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut cu 1,3%, respectiv cu 3,7%.   În luna octombrie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 89,9% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 5,0%, respectiv cu 7,8%.   Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 15,3%, respectiv cu 13,0%. Tăierile în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 9,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine. În acest tip de unitǎţi numǎrul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 32,0%, respectiv cu 38,5%.   Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,5%, respectiv cu 4,6%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 87,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă cu 3,8%, respectiv cu 6,5%. Octombrie 2014 comparativ cu octombrie 2013   Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 3,1%, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 8,0%. Numărul sacrificărilor de bovine în unităţile industriale specializate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 0,2%.   Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,2%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut atât numeric, cât şi la greutatea în carcasǎ cu 6,9%, respectiv cu 9,2%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 2,8%. Numărul sacrificărilor de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 2,2 ori, respectiv de 2,1 ori.   Numărul total al păsărilor sacrificate a scăzut cu 2,6%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 2,3%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 6,0%, respectiv cu 11,1%. În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.(INSSE)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2