Stiri

158

Sacrificările și producția de carne în ianuarie 2015 (Raport extins)

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit INSSE, în luna ianuarie 2015, faţă de luna decembrie 2014, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la toate speciile. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2014, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la toate speciile.

  În acelaşi timp, comparativ cu luna decembrie 2014, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la toate speciile. Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut, în ianuarie 2015, comparativ cu luna similară din 2014, cu 5,7%, respectiv cu 7,4%. Comparativ cu decembrie 2014, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 43,9%. Numărul total de porcine sacrificate a crescut în ianuarie 2015 cu 3,5%, faţă de ianuarie 2014, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 5,3%. Faţă de luna anterioară, numărul porcinelor sacrificate a scăzut 74,5%. În sectorul ovine/caprine, numărul animalelor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 16,9%, respectiv cu 14,7%, în ianuarie 2015, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, dar a scăzut cu 74,6% faţă de decembrie 2014. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut, în ianuarie 2015, cu 14,5%, respectiv cu 19,4%, faţă de ianuarie 2014, însă a scăzut cu 2,1% faţă de decembrie 2014.   2014 comparativ cu 2013 În 2014, faţă de anul precedent, numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 6,7%, iar greutatea acestora în carcasă a crescut cu 13,3%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au scăzut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 2,2%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 0,3%. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut, anul trecut, cu 20,7%, respectiv cu 9,1%, comparativ cu 2013. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,2%, respectiv cu 5,5% . Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut, în 2014, cu 28,5%, respectiv cu 63,4%, faţă de 2013. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 46,3%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 51,3%.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2