Stiri

116

Sacrificările şi producţia de carne în 2014 (Raport extins)

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit datelor statistice furnizate de INSSE, în luna decembrie 2014, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, sacrificările și producția de carne în 2014 au crescut. Astfel, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi păsări a crescut; greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine şi a crescut la ovine şi caprine şi păsări. În anul 2014 comparativ cu anul 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la bovine şi a crescut la porcine, ovine şi caprine şi păsări; greutatea în carcasă a acestora a crescut la toate speciile.

Decembrie 2014 comparativ cu decembrie 2013 Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut cu 12,0%, respectiv cu 9,4%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 18,2%, respectiv cu 13,8%. În luna decembrie 2014, sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 19,7% din totalul bovinelor sacrificate.   Numărul total de porcine sacrificate a crescut cu 1,4%, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 2,6 %. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 29,6% din totalul porcinelor sacrificate în luna decembrie. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,4%, respectiv cu 3,4%.   Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 0,9%, respectiv cu 1,8%. În unităţile industriale specializate numărul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 2 ori. Sacrificările în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 12,1% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate.   Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 5,4%, respectiv cu 7,2%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 82,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea acestora în carcasă cu 4,1%, respectiv cu 6,0%.   Anul 2014 comparativ cu anul 2013   Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 6,7%, iar greutatea acestora în carcasă a crescut cu 13,3%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au scăzut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 2,2%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 0,3%. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 20,7%, respectiv cu 9,1%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,2%, respectiv cu 5,5% .   Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 28,5%, respectiv cu 63,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 46,3%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 51,3%.   Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,6%, respectiv cu 19,4%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, cu 5,3% la numărul păsărilor sacrificate şi cu 6,2% la greutatea lor în carcasă. În anii şi lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale, prezintă uşoare oscilaţii.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2