Stiri

122

Sacrificările şi producţia de carne în 2013-Date finale INS

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Numărul total de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea acestora în carcasă a scăzut cu 4,7%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a scăzut cu 15,4%, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 7,2%. În luna decembrie 2013, sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 14,7% din totalul bovinelor sacrificate. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 4,9%, respectiv cu 6,1%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 30,7% în totalul porcinelor sacrificate în luna decembrie. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 14,5%, respectiv cu 12,4%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate a scăzut cu 1,7%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 1,7%. În unităţile industriale specializate numărul de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 22,2%, respectiv cu 18,3%. Sacrificările în unităţile industriale specializate au avut o pondere 6,3% din totalul ovinelor şi caprinelor sacrificate. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 1,2%, respectiv cu 0,8%. În unităţile industriale specializate s-a realizat 83,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au înregistrat creşteri atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea acestora în carcasă cu 5,0%, respectiv cu 7,4%. Anul 2013 comparativ cu anul 2012 Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 2,1%, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 17,1%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 3,0%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 2,0%. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 13,4%, respectiv cu 5,4%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 7,6%, respectiv cu 9,1%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 20,7%, respectiv cu 53,1%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate cu 40,0%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 39,5%. Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 11,5%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri, cu 2,0% la numărul păsărilor sacrificate şi cu 4,0% la greutatea lor în carcasă. În anii şi lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale, prezintă uşoare oscilaţii.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2