Tehnologii

157

Sabofa a lansat o nouă mașină de feliere mai rapidă și mai eficientă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Compania olandeză specializată în fabricarea de tehnologii pentru industria alimentară, Sabofa a lansat o nouă mașină de feliere pe piață, informează Globalmeatnews. VS 250-1 este potrivită pentru feliere carne de vită, pasăre și de porc, având 22 de lame capabile să felieze la o grosime de 5 mm. Reprezentanții Sabofa au declarat: "VS 250-1 poate felia mai multe felii odată și pe verticală, cu ajutorul sistemului Sabofa cu lame oscilante. Unitatea de feliere este formată din sisteme de susținere pentru produse care trec produsul prin lamele cu mișcare rapidă. "Unitatea de feliere poate ajunge la o capacitate maximă de 60 de produse pe minut. Ea are un plc care controlează atât unitatea de feliere cât și tăvile pentru ambalat. "După ce produsul este feliat, plasatorul de tăvi plasează o tavă în partea de sus a produsului. Apoi, produsul este introdus în tava cu ajutorul gravitației. În procesul de selectare a soluției de ambalare provocările sunt particularizate de ideea din care se naște un produs și de necesitățile destinatarului acelui produs. La alegerea unui ambalaj se ține cont de posibilitățile tehnologice, de particularitățile tehnice ale produsului, de atributele raționale și emoționale ale acestuia, de obiceiurile de cumpărare (ambalaj efectiv, pachet, gramaj etc). Practic, soluția de prezentare-ambalare este la fel de importantă ca și produsul în sine, poziționarea acestuia, distribuția sa în universal targetat și eficiența comunicării din punct de vedere al interacțiunii directe cu consumatorul vizat. "Ceea ce este de maximă importanță la fileul de piept de pui este că partea cu pielea este întotdeauna în sus. Avem control complet asupra modului în care produsul este plasat în tavă." Realizarea de porții la gramaj fix și variabil este deosebit de importantă pentru procesatorii din industria cărnii, care doresc să își mențină pierderile la un nivel cât mai mic, la momentul ambalării produselor asigurând totodată o greutate fixă, atunci când produsele sunt oferite consumatorilor. Utilajele folosite sunt concepute pentru felierea/porționarea cărnii și a produselor din carne (deopotrivă, la volume mici sau mari) menținând, fără rezerve, calitatea produsului.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2