Stiri

251

S-au stabilit furnizorii legali de date pentru Observatorul laptelui

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat pe site-ul instituției, în secțiunea „Transparență decizională”, un proiect de ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea art. 7 din Legea laptelui și a produselor lactate nr. 307/2022.

Scopul vizează stabilirea furnizorilor de date pentru mecanismul de piață, Observatorul laptelui și al produselor lactate, în sensul înlocuirii Autorității Vamale Române cu Ministerul Finanțelor, în categoriile furnizorilor de date pentru mecanismul de piață, Observatorul laptelui și al produselor lactate.

În prezent, articolul 7 din Legea nr.307/2022 stabilește furnizorii de date pentru mecanismul de piață, Observatorul laptelui și al produselor lactate, respectiv Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Autoritatea Vamală Română.

Prin actul normativ postat în transparență decizională pe site-ul MADR, articolul 7 se modifică prin înlocuirea Autorității Vamale Române cu Ministerul Finanțelor, în categoriile furnizorilor de date pentru mecanismul de piață, Observatorul laptelui și al produselor lactate.

Schimbarea s-a produs întrucât Autoritatea Vamală Română, instituție subordonată Ministerului Finanțelor, a comunicat MADR că deține doar date cu privire la importul din țări terțe, iar datele cu privire la schimburile intracomunitare sunt gestionate de alte instituții subordonate Ministerului Finanțelor.

Proiectul de act normativ poate fi consultat aici: https://www.madr.ro/proiecte-de-acte-normative/8180-proiect-oug-modif-art-7-legea-laptelui.html

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2