Tehnologii

219

S-a inventat hârtia reciclabilă pentru ambalarea untului

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Furnizorul de ambalaje Wipak UK urmează să lanseze primul pachet de hârtie reciclabilă pentru unt din Marea Britanie, care poate fi reciclat la marginea deșeurilor de hârtie și se mândrește cu o reducere a amprentei de carbon cu 68% în comparație cu ambalajele standard de pe piață (aluminiu/de densitate scăzută). polietilenă (LDPE)/laminat de hârtie).

Fabricat din hârtie regenerabilă, certificată FSC, folie decorativă cu unt nu conține aluminiu și este acoperită cu straturi naturale ultra-subțiri, despre care compania spune că au proprietăți excelente de barieră la oxigen și vapori de apă în comparație cu hârtia standard, precum și o rezistență superioară la grăsimi.

„Majoritatea împachetărilor cu unt de pe piața din Marea Britanie sunt făcute din hârtie de pergament sau dintr-o hârtie rezistentă la grăsime, care este de obicei transformată în laminate compozite cu aluminiu și polietilenă”, a spus directorul de dezvoltare tehnică al Wipak UK, Keith Gater.

„Deși sunt fabricate din resurse regenerabile, hârtiile de pergament cretate nu promovează o economie circulară, deoarece nu sunt ușor de reciclat.

„Spre deosebire de împachetările cu unt existente pe piață, care sunt structuri de materiale complexe, soluția noastră de hârtie prietenoasă pentru consumatori este complet reciclabilă în fluxul de deșeuri de hârtie și carton de la marginea casei, odată ce a fost curățată.

În plus, menține aspectul și senzația unei împachetări tradiționale cu unt, poate fi imprimată complet cu imagini de marcă și funcționează pe mașinile de ambalare cu unt existente.”

După ce a trecut cu succes testele de valabilitate în urma ambalării pe liniile automate de ambalare, folia cu unt reciclabil de la Wipak UK a obținut, de asemenea, un punctaj A+ la testele de reciclare efectuate de Centrul de BioComposites de la Universitatea Bangor.

„Această clasificare este cel mai înalt punctaj posibil care poate fi obținut pentru eficiența reciclării hârtiei, prin care recuperarea celulozei trebuie să fie de minimum 98,5%”, a spus Gater.

„Pachetul nostru respectă, de asemenea, liniile directoare stabilite în Regatul Unit pentru revendicarea reciclabilității hârtiei, care necesită un conținut minim de hârtie de 85%.”

Formatul de ambalare cu unt este unul dintre numeroasele proiecte noi de dezvoltare a produselor dezvoltate folosind laminatorul combinat Wipak UK - parte a unei actualizări recente a mașinilor de 5 milioane de lire sterline + (6,6 milioane de dolari) pentru a îmbunătăți oferta de produse durabile a furnizorului de ambalaje.

Investiția ajută Wipak UK să se apropie de obiectivul său de a reduce amprenta de carbon a companiei și de a atinge neutralitatea carbonului până în 2025.

„Odată cu presiunea tot mai mare din partea consumatorilor, mărcile și comercianții cu amănuntul trebuie să ia măsuri decisive cu soluții de ambalare sustenabile disruptive care provoacă metodele tradiționale”, a spus Gater.

„Soluții precum ambalajul cu unt de la Wipak UK nu numai că vor avea beneficii semnificative pentru mediu, dar vor contribui la menținerea mărcilor relevante pe o piață din ce în ce mai competitivă”, informează DairyReporter.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2