Stiri

219

Rusia interzice creșterea păsărilor din curte în gospodăriile populației

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Uniunea rusă a producătorilor de păsări, Rosptitsesoyuz, a cerut guvernului să interzică producția de păsări în fermele din curte, stârnind temeri de accelerare a răspândirii gripei aviare în țară.

Lgea e depusă în Duma de Stat

Legislatorii ruși au adoptat un proiect de lege care dă lumină verde crescătorilor de păsări de curte în iulie 2022. Decizia a fost chemată pentru a limita creșterea prețurilor la alimente interne.

Fermele din curte din Rusia sunt, de obicei, exploatații de familie care au permis să producă alimente numai pentru consumul personal.

Până de curând, crescătorii de păsări din curte trebuiau să se înregistreze ca ferme comerciale individuale cărora li se permite să-și vândă produsele și erau, de asemenea, supuși controlului veterinar de stat.

Se crede că există milioane de ferme din curte în Rusia, în special în zonele rurale, deși majoritatea se concentrează pe cultivarea legumelor și a cartofilor.

În timpul discuțiilor cu privire la lege, jucătorii de pe piața rusă și-au exprimat îndoielile că un număr mare de ruși ar opta pentru păstrarea puilor de carne în curțile lor, având în vedere prețul scăzut al cărnii de pui pe piața internă.

Amenințări în extindere

Rosptitsesoyuz, cu 250 de producători industriali ruși de păsări, inclusiv cele mai mari exploatații agricole din țară, și-a exprimat îngrijorarea că noua lege amenință industria rusă a păsărilor de curte prin accelerarea răspândirii gripei aviare și poate duce în cele din urmă la o scădere a producției, deoarece virusul din fermele din curte ar putea migra. la fermele mari.

Din 53 de focare de gripă aviară din 2021, 46 au fost înregistrate la fermele individuale, a estimat Rosselhoznadzor, organul de pază federal rus.

Anatoly Velmatov, directorul executiv al Asociației Naționale a Producătorilor de Turcia, a declarat pentru ziarul rus, Kommersant, că medicii veterinari nu pot ajunge fizic în toate fermele din curte pentru a verifica respectarea regulilor de creștere a păsărilor de curte.

Cel mai mare producător de carne din Rusia, Cherkizovo, a susținut că marii producători de carne investesc bani fără precedent în biosecuritate, dar protecția totală nu poate fi asigurată dacă păsările se îmbolnăvesc la fermele private din apropierea fermelor industriale.

Avertizări

Velmatov a avertizat că unii mari producători de carne cumpără anual toate păsările din fermele individuale situate în apropierea unităților lor de producție, iar odată cu adoptarea legii, aceste costuri pot crește.

Conform reglementărilor veterinare ruse existente, un focar de gripă aviară, chiar și la o fermă mică care păstrează doar câțiva capete de păsări de curte, impune medicilor veterinari să instituie carantină într-o zonă de 5 km, unde toate celelalte ferme de păsări sunt obligate să suspende funcționarea.

Conform noilor reguli, jucătorii fără scrupule pot cumpăra păsări și le pot plasa lângă complexele de producție de păsări pentru a le vinde la prețuri mai mari decât cele de pe piață, a spus Velmatov.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2