Stiri

145

Rulouri de vită cu morcovi și sos de vin

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rulourile de vita umplute cu morcovi, sfecla rosie si castraveti murati intr-un sos cremos de vin si legume inseamna o reteta un pic mai migaloasa, dar rezultatul e divin. Ingrediente: 500 gr carne de vita (sau manzat; am folosit o bucata de bavette) 1 lingura cu varf mustar 1 lingura cu varf hrean ras (preparat; din borcan) cateva felii subtiri de bacon (optional) 2 morcovi medii 1 sfecla rosie mica 2-3 castraveciori murati in otet 1 ceapa mare 1 praz mic (partea alba si verde pal) 1 felie telina radacina (cca 30 gr) 1 catel de usturoi 2 linguri pasta de rosii 150 ml vin rosu sec 500 ml supa (de vita sau pui) 1 fir cimbru 1 foaie dafin 1/2 legatura patrunjel 1 lingura smantana acra (optional) 2 linguri ulei sare, piper Portii: 3-4 Mod de gatire Se taie carnea felii perpendiculare pe fibra si se bat subtire, ca pentru snitele. Puteti folosi orice bucata de vita, dar unele (ceafa, bavette) vor fierbe mai repede, iar pentru altele (pulpa, vrabioara) va trebui sa aveti mai multa rabdare. Veti obtine felii subtiri de carne mai mari sa mai mici, in functie de bucata de la care porniti. Nu e nicio problema, veti adapta umplutura pentru dimensiunea lor. Daca va ramane vreun varf din bucata de carne care nu poate fi batut, taiat-l bucati mari, le veti gati impreuna cu rulourile. Se amesteca mustarul cu hreanul. Se taie morcovul betisoare (julienne) la o lungime astfel incat sa se potriveasca cu feliile voastre de carne. Se taie si castravetii si sfecla betisoare cam la fel de lungi. Se pune pe masa de lucru cate o felie de carne, se unge cu un strat subtire din amestecul de mustar-hrean. Se acopera apoi cu felii de bacon, daca doriti. Intr-un capat se pun betisoare de legume. Puneti cate betisoare intra, astfel incat sa le puteti rula usor. Se ruleaza si se fixeaza rulourile cu scobitori. Repetati pana terminati toata carnea. Tocati ce v-a ramas din morcov cubulete. Tocati cubulete telina si ceapa. Taiati prazul in patru pe lungime si apoi taiati-l rondele. Striviti usturoiul. Intr-o oala larga incingeti uleiul si apoi prajiti rulourile de jur imprejur, pana-si schimba culoarea. Scoateti rulourile din oala. In grasimea ramasa, caliti legumele de la pct. 5 pana incep sa prinda un pic de culoare, amestecand des. Adaugati pasta rosii si continuati sa caliti inca 5 minute, pana pasta se caramelizeaza. (Mai multe, pe www.e-retete.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2