Stiri

231

România obține o poziție importantă în conducerea AECM

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Directorul general al FNGCIMM, dl. Dumitru Nancu, membru în Consiliul de Administrare al Asociației Europene a Instituțiilor de Garantare (AECM) cu un mandat de 3 ani, a fost ales cu unanimitate de voturi și în funcția de Vicepreședinte.

Este pentru prima datăîn istoria AECM, singurul for european care reprezintă interesele instituțiilor de garantare, când este ales un Vicepreședinte dintr-o altă țară decât cele din care provin membrii fondatori ai Asociației.

Pentru România, alegerea domnului director general Dumitru Nancu pe această poziție reprezintă cea mai înaltă reprezentare pe care o instituție financiară nebancarădin țara noastrăo ocupă la nivel european.

Cu prilejul preluării mandatului, directorul general al FNGCIMM a declarat:  

“Sunt extrem de onorat sa preiau funcția de vicepreședinte al acestui important for european și sunt convins că din această poziție pot contribui semnificativ la misiunea de promovareși diversificare a instrumentelor de garantare la nivel european.

AECM-ul reprezintă un for de dezbatere și promovare a celor mai inovatoare politici de sustinere a IMM-urilor, prin intermediul instrumentelor financiare de tipul garanțiilor, care relevă din ce in ce mai mult, importanța fondurilor de garantare în economiile naționale, în special în această perioadă de mari provocări.

Voi continua să demonstrez cu aceeași determinare, utilitatea și eficiența garanțiilor financiare, așa cum am făcut-o la nivel național, pentru IM-urile din România.

De la debutul pandemiei, FNGCIMM a acordat un număr de 164.479  garanții, în valoare de peste 29,7 miliarde lei, care au susținut credite în valoare de peste 37, 6 miliarde lei.”

FNGCIMM a sustinut demersurile AECM privind prelungirea Cadrului temporar european pentru măsuri de combatere a crizei COVID-19 și în anul 2022, precum siprelungirea schemelor de ajutor de stat.

Comisia Europeana a preluat în marja consultărilor, propunerile FNGCIMM, astfel căîn urmatoarea etapă a Cadrului Temporar, au fost introduse două instrumente noi pentru a sprijini redresarea economiei.

Acestea vizează măsuri de sprijinire a investițiilor care pot fi acordate sub formă de  stimulente precum granturile nerambursabile, avantaje fiscale, rate subvenționate ale dobânzii pentru împrumuturi sau garanții, precum si măsuri de sprijinire a solvabilității sub forma unui stimulent pentru investițiile private în capitaluri proprii, datorie subordonată sau cvasicapital.

În data de 18 noiembrie 2021, Comisia Europeană a aprobat prelungirea, până la 30.06.2022, a Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de Covid-19, urmând ca în cel mai scurt timp, legislația incidentă programelor naționale de sprijin implementate de către FNGCIMM să fie amendată, iar programele să se desfășoare conform calendarului stabilit.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2