Stiri

187

România are un reprezentant în forul european al instituțiilor de garantare a împrumuturilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM a fost ales membru în Consiliul de Administrație al AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare), pentru un mandat de 3 ani. 

Prin această numire, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri face un pas important în promovarea la nivel european a intereselor antreprenorilor români și a mediului de afaceri din România.

În cadrul Adunării Generale, cele 48 de instituții membre ale AECM din cele 31 de țări membre UE și învecinate Uniunii Europene afiliate organizației, au ales noul Consiliu Director, iar Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, este unul dintre cei13 noi membri desemnați să facă parte din conducerea executivă a acestui important for european.

În cadrul lucrărilor Consiliului de Administrație, reprezentantul FNGCIMM a propus înființarea unui post de vicepreședintecare să coordoneze și să reprezinte interesele instituțiilor de garantare din țările membre UE din Europa Centrală și de Sud – Est, a membrilor AECM din Balcani și din statele limitrofe continentului, în contextul în care aceștia  reprezintă o pondere din ce în ce mai importantă în cadrul AECM, atât ca număr de membri, cât și prin volumele de creditare-garantare acordate.

Propunerea a avut susținerea unanimă a președintelui  AECM și a membrilor Consiliului de Administrație, Statutul organizației urmând a fi modificat, în anul 2022, pentru a fi creată funcția de vicepreședinte.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2