Repere

198

ROMALIMENTA se alătură campaniei #Safe2EatEU pentru informarea consumatorilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), partenerul național al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), desfășoară în prezent campania europeană de responsabilizare a consumatorilor #Safe2EatEU.

Având în vedere importanța temelor abordate - aditivii alimentari, alergenii și risipa alimentara, Federația patronală română din industria alimentară (ROMALIMENTA) a decis să se alăture acestei inițiative.

"Cele trei teme prioritare ale campaniei #Safe2EatEU sunt de un interes major atât pentru consumatori, cât și pentru operatorii din industria alimentară. ROMALIMENTA a considerat oportun să se implice alături de ANSVSA pentru a asigura o informare clară și transparentă a publicului român", a declarat Sorin Minea, președintele ROMALIMENTA.

ANSVSA, în calitate de autoritate responsabilă pentru supravegherea și controlul siguranței produselor alimentare, salută implicarea ROMALIMENTA, principala organizație profesională și patronală a industriei alimentare din România.

"Colaborarea cu ROMALIMENTA este esențială pentru a atinge obiectivele campaniei #Safe2EatEU de creștere a gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la siguranța alimentară. Împreună vom combate dezinformarea și vom oferi informații verificate științific", a adăugat Alexandru Bociu președintele ANSVSA.

Campaniile comune ANSVSA-ROMALIMENTA vor aborda în mod detaliat următoarele aspecte:

Rolul și siguranța aditivilor alimentari autorizați la nivel european

Importanța etichetării clare a alergenilor pentru protejarea persoanelor sensibile

Bunele practici și oportunitățile în domeniul reducerii risipei alimentare

"Suntem încrezători că acest parteneriat va contribui la construirea unei culturi a consumului responsabil și sustenabil, în beneficiul tuturor participanților la lanțul alimentar", a conchis Sorin Minea, președintele ROMALIMENTA. Serviciul Comunicare și Logistică Documentară (Foto: Meat.Milk) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2