Stiri

128

Robot norvegian pentru tranșarea și dezosarea puilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

O companie norvegiană de robotică a lansat un "robot industrial" pentru tranșarea și dezosarea puilor, informează Globalmeatnews. Robotul Gribbot este primul de acest gen din lume, potrivit declarațiilor celor care l-au realizat de la Sintof.Compania care activează în domeniul technologic a raportat că poate scoate cu pricepere carnea de pe carcasă până și pielea cu ajutorul acestor mâini robotizate.  Aparatul are, de asemenea viziune tridimensională care utilizează camera 3D Microsoft Kinect 2 ca fiind "ochii" săi.

"În general vorbind, este o provocare majoră pentru a obține un robot care poate procesa materiile prime biologice, deoarece implică automatizarea unei sarcini care este efectuată în mod normal de oameni pricepuți. Materiile prime de asemenea, variază în funcție de mărimea și proprietățile lor. Este ușor să se deformeze sau deteriora un file de pui ", a explicat Ekrem Misimi de la Sintof. Creatorii Gribbot au declarat că mașinăria și o întreagă linie de producție robotizată, ar face industria cărnii norveigiană mai durabile și mai profitabile după cum a explicat Misimi: "Automatizarea acestui lucru va accelera producția și o va face mai eficientă. Va elibera capacitatea producătorului și face o mai bună utilizare a materiilor prime. În cazul fileuri de pui, acest lucru înseamnă, de asemenea, utilizarea optimă a materialului. Un astfel de instrument flexibil sapă în carcasă până când scoate afară fileul de pui, iar acest lucru asigură cât mai multă carne fără să o strice. " Sintof vrea să dezvolte o mașinărie care poate elimina alte părți ale carcasei, cum ar fi pieptul, oferind randamente mai mari pentru procesatori. Prin utilizarea acestor roboti poate fi crescută calitatea produselor, subliniind faptul că utilizarea roboților îmbunatateste mixurile de carne, atat prin eficientizarea in sine a realizarii lor, dar si prin sporirea gradului de dezosare prin metode repetitive, ca pas initial in procesarea carnii.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2