Stiri

195

Revoluție în retail: În Irlanda, Tesco a început livrarea comenzilor cu dronele

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează FoodNavigator, Tesco a lansat primele teste de livrare cu drone, pentru cumpărături la domiciliu, în parteneriat cu Manna, start-up-ul care susține că este prima platformă de livrare de drone business-to-business la nivel aerian. Procesul, care se desfășoară inițial timp de câteva luni, va avea loc la o distanță de 2 km de magazinul Tesco’s Oranmore din județul Galway.

În cooperare cu Manna

Proiectul este condus de echipa de inovare a grupului Tesco, o echipă nou-înființată care urmărește lucrul cu partenerii la inovația perturbatoare în spațiul de vânzare cu amănuntul. Tesco a declarat că lucrează cu Manna pentru a explora modul în care dronele pot face parte din soluția de livrare a coșurilor mici la cerere clienților. Manna operează ca parte a unui test și testare a zborului unui serviciu de livrare de drone către clienți în comunitatea suburbană Oranmore.

Catherine Swift, Manager magazin, Tesco Oranmore. a spus: ”Suntem foarte încântați de acest parteneriat și suntem încântați că magazinul nostru din Oranmore este implicat în acest proces. Căutăm continuu noi modalități de a servi clienții noștri un pic mai bine și această încercare este o oportunitate de a analiza cererea de satisfacere a magazinelor cu coșuri mici și livrarea rapidă. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum răspund clienții noștri din zona Oranmore la serviciu”.

Vorbind despre proces, Denis Houston, directorul operațional al Mannei, a declarat: ”Este incredibil să lucrezi cu un partener inovator precum Tesco la acest proces și să poți furniza acest serviciu de livrare comunității din Oranmore. Este fantastic să vedem cum inovația și noile tehnologii de acest fel ajută toată comunitatea, atât clienții, cât și comercianții cu amănuntul locali”.

Cum functioneaza?

Clienții pot comanda o livrare de la Tesco cu dronă printr-un site web dedicat, unde va fi disponibilă o gamă inițială de 700 de produse. Comanda este preluată de un coleg Tesco în magazin și livrarea este gestionată de un supraveghetor de dronă Manna. Clienții își pot urmări comanda în timp real și pot face cumpărăturile în decurs de 30 de minute până la o oră de la comandă. Manna are o promisiune de livrare de 3 minute de la data încărcării articolelor în dronă, iar utilizatorii vor fi alertați când se află la un minut distanță.

Manna plănuise inițial să-și testeze tehnologia la începutul acestui an, derulând un serviciu de livrare de fast-food în Dublin cu Just Eat, dar acest proiect a fost suspendat din cauza focarului de coronavirus. În schimb, a dezvăluit primul serviciu de livrare de drone din lume pentru a transporta medicamente și provizii esențiale persoanelor forțate să se autoizoleze în pandemie.

Directorul executiv al Mannei, Bobby Healy, a declarat: ”Este clar că livrarea dronelor oferă o alternativă mai rapidă, mai curată, mai sigură, mai ieftină și de calitate superioară la livrarea pe drumuri. Suntem încântați de modul în care acest lucru va îmbunătăți lumea”.

El a adăugat ”Această tehnologie va transforma piețele alimentare online, restaurantele, bucătăriile și comunitățile la nivel global”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2