Stiri

141

Rețetă: Zamă acră de rață

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ciorba acră de rață este o rețetă simplă, cu ingrediente puține și uzuale dar gustoasă și sățioasă, potrivită pentru cei care vor ”să-și revină” dacă au sărbătorit prea mult în vacanța de Rusalii. Rețeta este primită de la Peter's Kitchen Bistro, de pe strada Speranței, Nr. 6 Sector 2, București.Ingrediente:   800/1000 g. rață grasă (preferabil spate cu piele) 3 morcovi (mediu) 2 rosii zemoase de sezon 3 bucăți de pastârnac 1 ceapă galbenă (mare) 1 țelină (mica) 1 legătură de patrunjel 4 lingură sos de roșii 3 linguri oțet de mere Apă (in completarea unei oale de 3 l) Sare Piper   Mod de preparare   Se curață rața, se taie în bucăți spatele cu pielea și aripile și se pun la fiert, alături de ceapă, țelină și pastârnac. Carnea de rață (de curte) necesita tratament termic indelungat de aceea se pune la fiert la foc mic, timp de cel puțin o oră. Se spumează din cand in cand iar după ce carnea a  fiert, se adaugă morcovii tăiati cubulete, rosiile tocate, sosul de rosii și se mai lasă la fiert 15 minute.   Ceapa, telina si pastarnacul pot fi scoase din oala, după ce au fiert și pot fi folosite in alte preparate; daca preferați să le pastrați în ciorbă, pot fi tăiate cubulețe și adăugate la fiert odata cu morcovul. La final, se adauga oțetul, pătrunjelul tocat, sarea și piperul.   Secretele Bucătarului: Secretul preparării constă în rața de curte, grasă și gustoasă.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2