Stiri

121

Rețetă românească: Gulaș ardelenesc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reţeta de Gulaș ardelenesc pe care o prezentăm azi face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia Russenart Communications, fiind oferită de bucătăria restaurantului Celebration Garden.

Pentru a găti acest gulaș, aveți nevoie de următoarele ingrediente (1 porție):

  100 g. pulpă de vită 50 g. carnați afumați 50 g. ceapă puțin ulei Arpis pt. prăjit mălai Arpis 15 g. ardei gras roșu 2 g. usturoi măcinat 1 g. chimen măcinat 1 g. boia de ardei roșu 1 g. pastă de ardei 1 foaie de dafin 100 g. cartofi 3 g. concentrat vită 10 ml. vin roșu  

Modalitate de preparare

  Se încinge oala de inox cu fundul dublu (gros) Dekassa până devine foarte fierbinte. Se pune ulei și se adaugă carnea tăiată cuburi. Carnea se călește până își schimbă culoarea, după care se adaugă ceapa tăiată cuburi. Apoi, se adaugă ardeiul gras tăiat tot bucăți mai mari, concentratul de vită cu chimen și pasta de ardei. Dupa cca 4-6 min se adaugă boia dulce călind puțin și se stinge cu vin rosu. Se condimentează cu piper măcinat și foi de dafin.  

Se lasă la fiert până scade vinul și se adaugă baza de legume până acoperă carnea.  În timp ce fierbe la foc mediu. se reumple cu bază până carnea devine moale și fragedă. Se adaugă cartofii tăiați cuburi mari și baza de legume până acoperă toata compoziția. Se servește cu mămăliguță. Poftă bună!

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2