Stiri

153

Rețetă muntenească: Roșii umplute cu carne de pasăre

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reteta Roșii umplute cu carne de pasăre, oferită agenției Russenart Communications de restaurantul Celebration Garned este folosită în Muntenia și face parte din a doua ediție a campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești”.

Ingrediente:

  500 g. carne de pasăre, 200 g. ceapă, 100 g. untură 2 ouă, sare, piper, 12 roșii de mărimi apropiate, 600 g. sos de roșii 100 g. smântâna o felie de pâine din făină albă  

Mod de preparare

  Se decupează roșiile și li se scoate miezul, după care se așează tăietura in jos ca să se scurgă. Fiecare roșie se umple cu o compoziție preparată conform rețetei de mai jos și se aseaza intr-o tavă unsă cu ulei. Se introduc in cuptor, la foc potrivit și se țin până se rumenesc pe deasupra.  

Mod de preparare a umpluturii

  Carnea de pasăre taiată în bucăți mici se călește puțin în untură Ferma noastră împreună cu ceapa tăiată mărunt. După ce se răcește, se trece prin mașina de tocat Heinner. Se adaugă sare, piper măcinat, ouă, o felie de pâine din faină Gold Maya, inmuiată in lapte si se amestecă totul bine.  

Mod de servire

  Roșiile umplute cu carne de pasăre se servesc cu sos tomat în care se poate adăuga miezul de la roșiile scobite. Mai întâi, sosul se mai fierbe cu miezul de rosii cca 15-20 minute, după care se strecoară. La masă se servește fie sosul separat, fie turnat peste roșii impreună cu smântâna. Poftă bună!

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2