Stiri

125

Reţetă mediteraneană: Cozze al vino bianco

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rețetă mediteraneeană-aceasta este propunerea revistei Fabrica de Carne de azi. Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.

  Reţeta mediteraneană ”Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)” a fost oferită şi preparată de Cucina di Eleni şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific mediteranean și italian din str. Ștefan Mihăileanu nr. 35, București.   ”Midii cu vin alb” reprezintă un tip de mâncare preparat din scoicile cu numele Mytilus galloprovincialis (midia mediteraneană). Principalele țări producătoare de midii mediteraneene sunt Spania și Italia.   Ingrediente: 1,5 kg midii mediteraneene jumătăți, rosii cherry, 2 linguri ulei Arpis, vin alb, o legătură de pătrunjel, 6 căței de usturoi sare, piper.   Mod de preparare: Se curăță midiile în felul următor: se pun într-un vas cu apă rece. Alături se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie și se curata trăgând de ele în partea opusă balamalei cochiliei. Se curăță fiecare cochilie frecând-o energic cu un burețel de sârmă sub jet de apă. Se pune fiecare midie curățată în vasul cu apă curată. Cand toate midiile sunt curățate, se mai clătesc în câteva ape. Se scurg bine de apă chiar înainte de a le gati.   Se încinge tigaia cu uleiul Arpis. Se adaugă cățeii de usturoi striviți și se călesc scurt. De adaugă roșiile cherry și midiile mediteraneene. Se adaugă vin alb. Se condimentează cu piper și sare, după gust. Se asezonează cu pătrunjel.   Mod de servire: Se servesc fierbinți, cu pâine proaspătă din făină Arpis și felii de lămâie, alături de un pahar cu vin alb.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2