Stiri

137

Rețetă japonează: Wild Dragon

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko. Rețeta japoneză Wild Dragon a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi. Ingrediente pentru 3 creveți tempura:

  • 3 Creveți proaspeți
  • Faină Arpis
  • 1 gălbenuș de ou
  • Ulei Arpis pentru prăjit
  • Sare,
  • Piper,
  • Apă,

Ingrediente Wild Dragon

  • Somon,
  • Ton,
  • Pește alb
  • Creveți tempura,
  • Crab stick
  • Alge
  • Castraveți tăiați fâșii

Mod de preparare creveți cu tempura : Se spală creveții bine și se curăță. Se pregătește un amestec din condimente asiatice tempura, puțină faină Arpis, 1 gălbenuș de ou, puțină apă, sare și piper după gust. Textura amestecului trebuie sa fie ușoară, ca aluatul de clătite. Fiecare crevete se trece prin amestec și se prăjește în ulei Arpis. Mod de preparare Wild Dragon Se pregătește orezul de sushi. Peste orezul de sushi se întind foile de alga și se pun creveții tempura, crab stick și castraveți, apoi se formează o ruladă, cu orezul în exterior. Pe ”rulada” creată se pune somon, ton, pește alb, creveți, bucăți de crab stick, apoi se va împacheta bine pentru a nu se dezmembra și se va tăia în 10 bucăți. Se va așeza pe o farfurie ornată cu icre de pește zburător, maioneză și salată. Mod de servire Se servește cu wassabi, gimbir și sos de soia.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2