Stiri

112

Rețetă japonează: Fish & Shrimp

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko. Rețeta japoneză ”Fish & Shrimp” a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi. Fish & Shrimp este o combinație de creveți, somon și legume trase la tigaie. Ingrediente pentru 3 creveți tempura:

  • 3 Creveți proaspeți
  • Faină Arpis
  • 1 gălbenuș de ou
  • Ulei Arpis pentru prăjit
  • Sare,
  • Piper,
  • Apă,

Ingrediente Fish & shrimp:

  • Creveți tempura
  • Somon
  • Ulei Arpis
  • Sos dulce-acrișor
  • Tăiței de orez pentru servire
  • coriandru

Mod de preparare creveți cu tempura : Se spală creveții bine și se curăță. Se pregătește un amestec din condimente asiatice tempura, puțină faină Arpis, 1 gălbenuș de ou, puțină apă, sare și piper după gust. Textura amestecului trebuie sa fie ușoară, ca aluatul de clătite. Fiecare crevete se trece prin amestec și se prăjește în baie de ulei Arpis, intr-o cratiță cu interior ceramic DeKassa. Mod de preparare Fish & Shrimp Creveții tempura și somonul se trag în tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu puțin ulei Arpis, apoi se adaugă legumele și se țin pe foc până ce se călesc. Apoi se adaugă puțin sos dulce acrișor pentru aromatizare. Mod de servire Se așează pe farfurie alături de tăiței de orez și coriandru. Secretul bucătarului Pentru a economisi ulei, precum și pentru a evita lipirea creveților și a somonului, vă recomandăm să folosiți o tigaie antiaderentă, cum este tigaia din aluminiu cu interior ceramic DeKassa.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2