Stiri

144

Rețetă italiană: Cannelloni cu pui și sos de roșii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rețeta provine din provincia Toscana și face deliciul micilor restaurante italiene, dar este foarte întâlnită și în alimentația curentă, în special, a populației rurale. Ingrediente 500 g carne de pui tocată, 800 g roșii decojite tăiate cubulețe, 125 g cannelloni, 250 ml smântână sau iaurt,o ceapă mică tocată mărunt, 2 morcovi tocați sau rași 2 cepe verzi, tocate, un ardei iute tocat (fără semințe), 4 linguri de vin alb, un ou, 2 linguri ulei masline, 2 linguri parmezan ras, 1/2 legatură pătrunjel verde, tocat, oregano, cimbru, busuioc.   Mod de preparare Se dă drumul cuptorului, să fie încins când băgăm tava cu cannelloni în el. Se pune uleiul într-o tigaie și se călește ceapa, ardeiul iute și morcovul. Se adaugă roșiile, frunzele de pătrunjel și vinul și un vârf de linguriță de sare, pentru ca roșiile să lase sucul. Se lasă pe foc aprox 10 minute. Adăugați oregano busuioc și cimbrul. Oul se bate și se amestecă ceapa verde cu carnea de pui, oul, smântâna, parmezanul. Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt râșnit.Compoziția se pune în cornet și se umplu rulourile. Se unge o tavă cu ulei de masline, se toarnă jumătate din sosul de roșii, se așează cannelloni unul lângă altul și se toarnă restul de sos de roșii. Rulourile Cannelloni se dau la cuptor 40 - 50 minute. (Foto: bucataras.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2