Stiri

156

Rețetă din Basarabia: Pui Tapaka

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Reteta veche “Pui Tapaka” este folosită în satele din Moldova de peste Prut, fiind (probabil) împrumutată din bucătăria georgiană și adaptată la bucătăria tradițională moldovenească. Rețeta a fost preparată la Crama Moldovița, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.   Ingrediente:

  • jumătate de pui
  • ceapă
  • usturoi
  • ulei
  • vin
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • boia
  • mălai Gold Maya

Mod de preparare   Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia și se lasă carnea la marinat timp de 24 de ore. Apoi se frige carnea pe gratar timp de 25 de minute.   Secretul bucătaruluiLa prepararea rețetei acasă, rețeta se poate prepara folosind, în loc de grătar, o tigaie mai mare, în care să încapă jumătate de pui. După ce se așează puiul în tigaie cu puțin ulei, se aplatizează punând peste el un suport de lemn cu o greutate deasupra.Mod de servire Se servește cu legume la grătar, mujdei de usturoi și mămăliguță din mălai Gold Maya.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2