Stiri

172

Rețetă de Porchetta cu rozmarin

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară "Atelierul de gusturi", inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.   Ingrediente porchetta:   Piept de porc - 3 kgUlei de masline - 30 ml.Sare de Himalaya cu Chili - 40 gUsturoi granulat - 30 gCondimente pentru cârnați - 30 gPiper fresh - 30 gBoia afumata - 30 gRozmarin - 10 gCimbrisor - 10 gIngrediente salataCeapă rosie - o jumătateCastravete - o jumătateArdei copt - 2 bucățiUsturoi - 2 grăunțeAcetto balsamico - 10mlUlei de măsline - 10mlMod de preparare porchetta   Se taie rozmarinul și cimbrișorul mărunt. Se amestecă bine toate condimentele. Pieptul de porc se unge cu ulei de măsline pe ambele părți și se presară cu condimente. Se amestecă bine totul până ce carnea capătă o culoare roșiatică. Se rulează carnea, se leagă bine cu sfoară și se dă la cuptor, la foc mediu, timp de 180 minute. Se servește cu salată și vin roșu.   Mod de preparare salata   Ceapa roșie și castravetele se taie cubulețe. Ardeiul copt se taie în bucăți mici. Usturoiul se strivește, apoi se taie în bucățele. Se adaugă ulei de măsline și acetobalsamic, apoi sare de Himalaya și piper.   Despre “Atelierul de Gusturi”   Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului vor cuprinde filmarea și prezentarea online a 100 de retete.   Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, cu sprijinul următorilor parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri):  Meat.Milk.Alege.tv, Cefacemimi?,Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, Magazin Salajean, Mujer, Retetele Marianei, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta. Detalii despre program pot fi găsite pe www.atelieruldegusturi.ro, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/atelieruldegusturi și pe canalul Youtube .   Despre George Radu   "Crescut" în bucătărie, George Radu și-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinară și afinitatea pentru munca în măcelarie. Implicat timp de 11 ani în afacerile familiei din domeniul alimentar, în 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. În prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away. În octombrie 2016, George Radu începe derularea programului educațional culinar "Atelierul de Gusturi", cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2