Stiri

209

Reperele industriei mondiale a laptelui-Retrospectiva anului 2020 în 10 puncte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ce an extraordinar a fost 2020! Tocmai de aceea, Dairy Global a dorit să arune o privire înapoi, pentru a creiona imaginea afacerilor mondiale cu lapte, în anul care a trecut. Iată principalele idei:

1. Franța: Cum fuzionează marjele și ajută fermierii

GAEC des 3 Communes a devenit una dintre principalele ferme de lapte din regiunea Burgundia, cu o producție de lapte așteptată de 2,2 milioane de litri, aceasta rezultând din fuziunea din februarie a anului trecut cu o fermă de lapte de 130 de vaci situată într-o zonă sat la 5 km distanță.

2. Belgia: dacă agricultura nu este profitabilă, nu este nici durabilă

Găsirea modalităților de a hrăni populația în creștere a lumii pe terenuri finite cu resurse limitate a devenit o provocare, iar „agricultura durabilă” a fost considerată soluția. Cu toate acestea, nu există o definiție clară a agriculturii durabile. Deși unele modele abordează durabilitatea în ceea ce privește modul în care practicile agricole au impact asupra oamenilor și asupra planetei, acestea nu iau în considerare profitabilitatea. Dar concluzia este: dacă agricultura nu este profitabilă, nu este durabilă.

3. Franța: 50 de ani de producție de lapte ecologic

Există 2 date foarte importante în istorie pentru această fermă: achiziționarea de către călugări a unei abații franceze în 1938 și începutul producției ecologice în 1969, ceea ce a făcut din ferma la Pierre-qui-Vire una dintre primele ferme franceze pentru a începe agricultura ecologică.

4. Irlanda: Fermierii văd riscuri pentru viitor

„Văd un risc care se conturează la orizont: sub formă de cote de lapte în Irlanda”, spune Jerry Murphy, un fermier de lapte cu sediul în Carrigadrohid, Irlanda. Cu toate acestea, el nu primește animale în plus sau nu se grăbește să hrănească mai multe concentrate. Optimizarea este în continuare punctul principal al fermei sale, după creșterea din ultimii 6 ani.

5. Olanda: Vacile care dau mai mult lapte trăiesc mai mult!

Vacile hrănite cu ciocolată care trăiesc mai mult decât vaca de lapte medie din Olanda se bucură destul de mult de viață la o fermă de lapte situată în Bodegraven, provincia Olanda de Sud, unde laptele este, de asemenea, pasteurizat și îmbuteliat la fermă.

6. Australia: Secetă

Pe măsură ce mai mulți fermieri de lapte din Australia părăsesc cererea industriei începe să depășească oferta, iar prețurile se ridică în sus, ceea ce înseamnă o rentabilitate mai bună pentru cei rămași. Cu toate acestea, fermierii au nevoie de o alimentare constantă cu apă care se poate dovedi dificilă. În Australia, condițiile de secetă și drepturile la apă pot fi bariere majore, așa cum se confruntă cu această fermă.

7. Danemarca-Bani din vizita la fermă

Fermierul de lapte danez Jens Krogh vede în mod normal sute de vizitatori pe an la ferma sa ecologică de 140 de vaci Kroghsminde situată în partea de sud-vest a Iutlandiei din Danemarca. Datorită pandemiei Covid-19, toate vizitele au încetat, dar este normal ca această fermă. La această fermă, tehnologia este favorizată pentru eficiență.

8. Irlanda de Nord: extinderea efectivului nu este întotdeauna răspunsul optim

Mulți fermieri de lapte cred că au nevoie de mai multe vaci în turmă pentru a obține un venit profitabil, dar uneori o privire mai atentă a conturilor fermei ar putea spune o altă poveste. De cele mai multe ori, disponibilitatea terenurilor este restricția dominantă pentru orice extindere a fermei lactate și există alți factori de luat în considerare, cum ar fi cotele privind nivelurile de nitrați și fosfați aplicate în unele țări pentru a proteja mediul.

9. Statele Unite: Fermele de familie se înmulțesc

Anna Hinchley știa încă de la o vârstă fragedă că era destinată să preia conducerea fermei lactate a familiei sale din Wisconsin, SUA, și s-a întors acasă după facultate pentru a face exact acest lucru. Cu sediul chiar în afara micului oraș Cambridge, ferma de produse lactate din Hinchley găzduiește 240 de vaci Holstein mulse cu 4 roboți Lely.

10. Germania: mai puțină muncă, valoare animală mai mare

Obiectivele acestei ferme sunt de a produce puieti buni, uniformi și sănătoși, care să făteze la o vârstă mai fragedă, cu mai puțină muncă și antibiotice, toate în condiții bune de muncă. atunci când construiți o nouă locație de creștere a puietului cu 1200 de locuri

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2