Stiri

580

Reorganizare masivă la Delhaize

autor

MeetMilk.ro

distribuie

European Supermarket Magazine informează că retailerul belgian Delhaize a dezvăluit primele 15 magazine care urmează să fie preluate de retaileri independenți, ca parte a tranziției sale de la un model deținut de companie.

„Un pas important”

„Acesta este un pas important pentru angajații noștri din supermarketurile noastre, noii noștri antreprenori independenți, clienții și furnizorii noștri”, a spus Delhaize într-un comunicat. „Împreună vom continua să construim un viitor durabil pentru brandul Delhaize”.

Retailerul deținut de Ahold Delhaize a spus că toți antreprenorii au o „pasiune pentru Delhaize”, cinci care operează deja alte supermarketuri Delhaize, cinci s-au alăturat afacerii pentru prima dată și cinci sunt angajați existenți ai retailerului.

„Tranziție Premium”

Retailerul a adăugat că toți angajații supermarketurilor implicate își vor păstra funcțiile, precum și condițiile salariale și de muncă actuale în conformitate cu un contract colectiv de muncă.

În plus, fiecare angajat va primi o „primă de tranziție” de 1.500 EUR, cu încă 100 EUR pentru fiecare an de vechime în funcție.

În luna martie a acestui an, Delhaize a anunțat planurile de a trece toate cele 128 de supermarketuri belgiene operate sub conducerea proprie în supermarketuri Delhaize independente afiliate.

Acesta a spus că această mișcare va permite companiei să „răspundă mai bine la tendințele pieței, la evoluția comportamentului consumatorilor și la mediul local în viitor”.

Decizia a dus la o serie de proteste ale muncitorilor în toată țara, pe fondul temerilor de pierderi pe scară largă a locurilor de muncă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2