Stiri

413

Reîncep negocierile pentru Tratatul UE-Mercosur

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ministerul de Externe al Braziliei a declarat că răspunsul Mercosur la completările Uniunii Europene la acordul lor comercial mult așteptat a fost transmis la Bruxelles, iar negociatorii se vor întâlni prin videoconferință, informeaza ESMagazine.

Deblocarea discuțiilor

Divizări în cadrul blocului comercial sud-american Mercosur au slăbit speranțele europene pentru acordul comercial încheiat în 2019 după două decenii de negocieri, dar care a fost suspendat din cauza preocupărilor de mediu.

 Brazilia deține în prezent președinția pro tempore a Mercosur. „Răspunsul Mercosur către UE a fost trimis”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de externe.

„Astăzi are loc o video-conferință între Mercosur și UE pentru a avansa discuția, care a făcut obiectul unor întâlniri frecvente între negociatori”, a spus el.

Doi diplomați europeni au confirmat că acesta este cazul.

Garanții de mediu

La începutul acestui an, UE a prezentat Mercosur un addendum la acord care includea garanții de mediu pentru a aborda rezervele multor state membre ale UE.

Diplomații se tem că acordul, care ar reprezenta cel mai mare acord comercial încheiat de UE în ceea ce privește populația, s-ar putea prăbuși dacă nu va fi finalizat până la sfârșitul anului.

Negociatorii UE așteaptă răspunsul Mercosur din martie. Mulți au sperat la încheierea rapidă a acordului sub președintele Luiz Inacio Lula da Silva, care a revizuit politicile de mediu ale Braziliei pentru a proteja pădurea tropicală amazoniană de la preluarea mandatului în acest an.

În iunie 2019, Uniunea Europeană și statele care fac parte din națiunile Mercosur – Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay – au ajuns la un acord politic asupra unui acord care urmărește să crească comerțul și investițiile bilaterale între cele două blocuri, să reducă sau să elimine tarifele, să îmbunătățească condiții pentru investiții de ambele părți și să promoveze valori comune, cum ar fi dezvoltarea durabilă și protecția mediului.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2