Stiri

106

Regulamentele noului PAC au fost avizate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Agerpres) Actele delegate cu privire la plăţile directe care vor permite sporirea coeficientului de conversie pentru zonele de culturi care fixează azotul atmosferic (precum lucernă, trifoi sau lupin) de la 0,3 la 0,7 (astfel, 1 ha de teren acoperit cu aceste culturi va fi echivalent cu 0,7 ha de zonele de interes ecologic - ZIE) au fost adoptate de Comisia Europeană.

Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2015. După adoptarea actului, pe 18 iulie 2014, urmează o perioadă de control de 2 luni (cu posibilitate de prelungire cu alte 2 luni), care permite membrilor Parlamentului şi Consiliului să formuleze eventuale obiecţii.

Regulamentele de bază ale noii PAC au fost publicate în decembrie 2013. Ulterior, Comisiei Europene i-a revenit responsabilitatea de a elabora actele delegate privind PAC, de exemplu, pentru completarea Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 de stabilire a unor norme privind plățile directe. Actele delegate sunt acte nelegislative cu domeniu de aplicare general, care completează sau modifică anumite elemente neesenţiale ale actelor de bază (a se vedea fişele 1.3.8 și 5.2.1).

Un prim val de acte delegate a fost adoptat de Comisia Europeană în martie 2014 şi transmis ulterior Consiliului şi Parlamentului European pentru examinare. Actele delegate nu puteau intra în vigoare decât în cazul în care, în termen de două luni (care putea fi prelungit o singură dată), nici Parlamentul European, nici Consiliul nu ridicau nicio obiecţie. În aprilie 2014, îndeosebi ca urmare a cererilor formulate de PE, Comisia a adoptat o declaraţie prin care se angajează să evalueze aplicarea obligaţiilor legate de zonele de interes ecologic (ZIE) la un an de la punerea lor în aplicare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2