Ferma

155

Reducerea ingredientelor „comestibile pentru om” din dieta vacilor de lapte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Produsele de lapte ale vacilor cu lactație timpurie și târzie ar putea fi menținute atunci când sunt hrănite cu rații cu niveluri reduse de cereale și făină de soia, dar ar afecta conținutul de grăsimi și proteine ​​din lapte, notează DairyGlobal.

Ingredientele comestibile pentru om în dietele cu lapte

Vacile de lapte au capacitatea de a digera furaje care nu sunt comestibile pentru oameni, inclusiv iarba pascuta si silozul de iarba si le foloseste pentru a produce lapte. Cu toate acestea, vacile cu randament ridicat sunt hrănite în mod normal cu cantități mari de concentrate pentru a susține producția de lapte și aceste concentrate conțin adesea ingrediente, cum ar fi grâul și porumbul, care pot fi consumate de oameni.

Utilizarea acestor ingrediente „comestibile umane” în dieta animalelor este din ce în ce mai contestată pe măsură ce căutăm să hrănim o populație globală în creștere, iar sustenabilitatea unor ingrediente pentru hrana animalelor, cum ar fi făina de soia, face obiectul unei analize suplimentare.

Un studiu realizat de Institutul de Agroalimentare și Bioștiințe din Hillsborough, Irlanda de Nord, a evaluat impactul performanței vacilor de lapte atunci când se adoptă rații bazate pe ingrediente comestibile pentru om sărace.

Rezultatele unui studiu anterior au indicat că reducerea includerii ingredientelor comestibile pentru om în concentratele de vaci de lapte a avut un impact redus asupra performanței vacilor de lapte cu lactație mijlocie și târzie, dar ar putea avea un efect mai mare asupra vacilor care alăptează mai devreme.

Un studiu al vacilor de lapte timpurii și târzii de lactație

Studiul a implicat 40 de vaci de lapte, 20 în lactație timpurie și 20 în lactație târzie. Tuturor vacilor li s-a oferit unul dintre cele 2 tipuri de concentrat sub forma unei rații totale mixte cu concentrate care conțin fie 51% ingrediente comestibile umane, conținând făină de soia, pulpă de sfeclă de zahăr, orz, grâu, porumb, coji de soia, gluten de porumb, furaje de grâu, melasă, minerale și vitamine sau 18% ingrediente comestibile umane.

Acestea includ făină de rapiță, pulpă de sfeclă de zahăr, furaje de grâu, gluten de porumb, coji de soia, cereale închise la distilare, melasă, minerale și vitamine și grăsimi protejate.

Ambele tipuri de concentrate au fost formulate pentru a avea o concentrație similară de proteină brută și energie metabolizabilă, în timp ce concentratul ridicat comestibil uman a avut un conținut mai mare de amidon (22,7%) decât concentratul scăzut de consum uman (6,9%).

În timpul experimentului au fost măsurate aportul zilnic de substanță uscată, producția de lapte, compoziția laptelui și rata de conversie a furajelor comestibile (eFCR). eFCR a fost definită ca cantitatea de producție comestibilă umană din lapte împărțită la cantitatea de hrană alimentară umană utilizată pentru a-l genera.

Răspunsul vacilor la includerea ingredientelor comestibile pentru om

După cum era de așteptat, vacile cu lactație timpurie au avut un aport de hrană și un randament de lapte mai mare și o compoziție mai slabă a laptelui decât vacile cu lactație târzie. Cu toate acestea, tipul de concentrat a avut un impact redus asupra aportului de hrană sau a producției de lapte în grupurile de lactație timpurie sau târzie.

Acest lucru a infirmat ipoteza că vacile timpurii care alăptează ar prezenta un răspuns mai bun la includerea ingredientelor comestibile de om în dietă. Cu toate acestea, indiferent de stadiul de lactație, vacile au oferit un concentrat ridicat de mâncare umană, în acest studiu, a produs lapte cu o concentrație mai mare de grăsime și proteine ​​din lapte.

Acest lucru, la rândul său, a crescut valoarea fiecărui litru de lapte produs, iar „Margin-Over-Concentrate” pentru vaci a oferit rații bogate în ingrediente comestibile umane.

Cu toate acestea, vacile care au oferit concentratul bogat în ingrediente comestibile umane au avut o valoare eFCR mai mică decât vacile au oferit rația scăzută în ingrediente comestibile umane.

Oamenii de știință au considerat că acest lucru este important deoarece, în timp ce animalele din toate grupurile de tratament au generat o producție comestibilă umană (lapte) mai mare față de cantitatea de inputuri comestibile de către om oferită (concentrat), răspunsul vacilor oferite concentratelor comestibile pentru om scăzut a fost de 2,5 ori. mai mare decât cea a vacilor oferită concentratele mari comestibile pentru om.

Îmbunătățirile eFCR observate în cazul vacilor oferite concentratelor sărace în ingrediente pentru hrana umană comestibile demonstrează că putem folosi mai mult ingredientele secundare în dieta vacilor de lapte și, astfel, putem elibera mai multe ingrediente comestibile pentru om pentru a hrăni persoanele în creștere. populația globală.

Sunt în curs de desfășurare studii suplimentare pentru a evalua impactul pe termen lung al hrănirii acestor rații.

Rezumat

Acest experiment a demonstrat că hrănirea rațiilor de vaci de lapte bazate pe ingrediente scăzute comestibile umane (fără cereale sau făină de soia) a avut un impact redus asupra producției de lapte a vacilor cu lactație timpurie sau târzie, deși concentrația de grăsime și proteine ​​din lapte au fost reduse.

Ca rezultat, în acest studiu, Margin-Over-Concentrate a scăzut marginal. Cu toate acestea, vacile au oferit un concentrat cu o fracție redusă de lapte produs de om, cu o rată de conversie mai ridicată a furajului uman. Informații suplimentare în graficul din deschiderea articolului. 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2