Ferma

284

Reducerea cu 90 % a emisiei de carbon prin modificarea formule nutriționale a bovinelorpentru carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Carnea de vită produsă cu o reducere de până la 90% a metanului a ajuns pe rafturile supermarketurilor din Suedia, făcând aceasta o premieră mondială în producția de alimente, anunță AllAboutFeed.

Prin adăugarea unui supliment la hrana pentru bovine care reduce metanul, animalele au produs mai puțin gaz, făcând acest tip de fermă mult mai ecologic.

După mulți ani de cercetare, produsul s-a dovedit sigur atât pentru animale, cât și pentru oameni din punct de vedere al sănătății și este posibil să fie produs pe scară largă pe uscat.

Carne ecologică

Carnea de vită mai ecologică este disponibilă începând cu 30 iunie în supermarketurile Coop selectate din Suedia.

Se susține că 5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume provin din metanul produs de burpurile și farturile vacilor.

Supliment alimentar pe bază de alge roșii

Cheia din spatele inițiativei este suplimentul alimentar dezvoltat de Volta Greentech pentru bovine, pe baza speciei de alge roșii Asparagopsis, care reduce aceste emisii.

Traseele anterioare au atins o reducere de 80% a metanului

Studiile anterioare, în care vacile au fost hrănite cu hrană care reduce metanul, au arătat anterior o reducere de până la 80% în timpul hrănirii.

100% natural

Asparagopsis este un supliment alimentar 100% natural destinat bovinelor, care constă din macroalgele roșii Asparagopsis crescute pe uscat în uzina pilot a lui Volta din Lysekil.

Fredrik Akerman, CEO al Volta Greentech, a explicat beneficiile suplimentului. El a spus: „Aceasta este o soluție despre care știm că funcționează, deoarece algele s-au dovedit a fi extrem de eficiente atunci când vine vorba de reducerea emisiilor de metan de la vaci.

„După mulți ani de cercetare, produsul s-a dovedit sigur atât pentru animale, cât și pentru oameni din punct de vedere al sănătății și este posibil să fie produs la scară largă pe uscat, pe care l-am testat în fabrica noastră pilot din Lysekil.

„Plănuim să creștem considerabil producția în 2023-2024 pentru a putea hrăni și mai multe vaci.”

Hrana animalelor în viitor

Asociația în comun a demarat proiectul-pilot pe Gotland, unde vicii au primit suplimentul ca parte a hranei zilnice timp de 3 luni consecutive înainte de sacrificare.

Studiul a testat diferite moduri de hrănire a animalelor, iar majoritatea au ajuns la o reducere a metanului de peste 90%, cu o medie pe perioada de aproximativ 80%.

În plus, au fost descoperite noi metode de integrare a suplimentului furajer în munca zilnică a fermei, ceea ce va face mai ușor ca mai multe ferme să implementeze aceeași soluție în viitor.

Fredrik a adăugat: „Această colaborare arată că este posibil să se reducă mult emisiile de metan în fermele comerciale și că este practic fezabilă.

„În calitate de consumator, veți putea acum să alegeți în mod activ produse din tejgheaua de carne care sunt semnificativ mai bune pentru planetă.”

În fruntea alimentelor durabile

Prima carne de vită cu conținut redus de metan este acum prezentată sub marca LOME „Low on Methane”. Carnea va fi vândută ca carne de vită măcinată în pachete de 500 g pentru o perioadă limitată de timp în magazine selectate, la prețul de 59 SEK (5,80 EUR). Alte bucăți alese, cum ar fi friptura de mușchiu și fileul de vită, sunt, de asemenea, vândute la ghișeu.

Charlotta Szczepanowski, șefa de sustenabilitate și calitate la Coop Suedia, a declarat: „Acesta este un proiect care este într-adevăr în frunte în domeniul tehnologiei alimentare și al tranziției către un lanț alimentar mai durabil.

„Așteptăm cu nerăbdare să fim primii din lume care să ofere clienților și membrilor noștri un produs unic în magazinele noastre și să sprijinim în continuare producția de alimente suedeze.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2