Tehnologii

218

Rabobank: Covid-19 agită piaţa cărnii de pasăre

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Pandemia coronavirusului cu mișcare rapidă va adăuga incertitudine semnificativă pe piețele globale de păsări de curte, potrivit ultimei analize a firmei olandeze Rabobank.

În plus, perspectivele pentru restul anului vor fi afectate de virus, iar provocările în curs de desfășurare a febrei porcine africane (ASF) din industria porcină vor aduce, de asemenea, o complexitate suplimentară.

În analiza sa din trimestrul 2, Rabobank a declarat că se așteaptă să înregistreze o scădere suplimentară a producției de porc în Asia în acest an, ceea ce ar putea duce la creșterea potențială a producției locale de păsări de curte și a comerțului internațional, în cazul în care provocările în creștere ale lanțului de aprovizionare ar putea fi gestionate.

Deoarece se presupune că evoluţia coronavirusului va provoca o încetinire economică globală, cererea de păsări de curte ar putea beneficia de un avantaj, datorită competitivității prețurilor sale.

Nan Dirk Mulder, specialist Rabobank la nivel mondial în proteine ​​animale, a declarat că se așteaptă să vadă mai mult consum de păsări de curte la domiciliu și vânzări mai mari de produse de pasăre neperisabile:

„Disponibilitatea forței de muncă și probleme de logistică, aşa cum ar fi cele care afectează distribuția, vor afecta probabil aprovizionarea cu lunile următoare. Coronavirusul va afecta, de asemenea, furnizarea globală a imputurilor pentru fermele de păsări de curte (cum ar fi aditivii pentru hrana animalelor și produsele de sănătate animală), din cauza perturbării la furnizorii chinezi și alți furnizori."

Schimbarea condițiilor economice și de piață aduse de pandemia coronavirusului va avea un impact semnificativ asupra comerțului global, care va deveni mai volatil, dar și prețurile. Este posibil ca volumele totale să fie afectate temporar, iar comerțul să depăşească în cele din urmă problemele de aprovizionare locală legate de coronavirus, ASF și gripa aviară.

Cele mai mari probleme legate de coronavirus vor fi șocurile potențiale ale ofertei și cererii, determinate de carantină și logistică și schimbări temporare ale cererii consumatorilor față de consumul intern și produsele neperisabile. Întrucât acest lucru ar putea avea impact asupra ofertei și cererii, acesta poate avea un impact asupra piețelor globale de păsări de curte și a prețurilor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2