Repere

230

Rabobank confirmă: Prețul cărnii de porc va continua să crească

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prețurile globale ale porcilor sunt brusc mai mari pe majoritatea piețelor, pe măsură ce procesatorii se grăbesc să găsească surse de aprovizionări adecvate.

Dezechilibrul a determinat creșterea bruscă a prețurilor

Pierderile mai mari din cauza PPA în regiunile cheie, în creștere, împreună cu impactul întârziat al lichidării stocurilor industriei în timpul pandemiei, au limitat aprovizionarea cu porc.

Ca urmare, Rabobank se așteaptă la o redresare treptată a efectivului, însă se așteaptă și la creșterea costurilor și incertitudinea cererii pentru a modera ritmul de creștere. Așteptările mai scăzute de producție au lăsat piața lipsită de carne de porc, exact când cererea începe să se întărească.

Dezechilibrul duce la creșterea bruscă a prețurilor cărnii de porc pe multe piețe, care este încet transmisă consumatorilor, contribuind la tendințele inflaționiste generale. Iată situația și previziunile pe principalele piețe:

China

Pierderile de efective datorate noilor focare ASF și provocărilor de sănătate încetinesc recuperarea. În timp ce ele sunt sub așteptările anterioare, efectivul de scroafe este plat, față de 2020, dar se va extinde până la sfârșitul anului, pe măsură ce eforturile de repopulare continuă.

Chiar și cu o creștere a producției preconizată, China rămâne într-un deficit de carne de porc și va continua importurile mari.

Cu toate acestea, la desfacere, cererea este slabă din cauza pandemiei și a prețurilor relative ridicate ale cărnii de porc la vânzarea cu amănuntul.

SUA

Prețurile porcilor sunt în creștere cu 68% YTD, în ceea ce privește aprovizionarea mai strictă a porcilor de pe piață și valorile puternice ale porcului. Cererea robustă de șuncă și coaste, împreună cu importurile mai mici și stocurile înghețate limitate, rămân susținătoare.

Disponibilitatea forței de muncă rămâne o provocare și contribuie la primele pentru produse. Prețurile ridicate ale cărnii de porc cântăresc asupra exporturilor și este probabil să rămână o constrângere a volumelor.

Europa

Prețurile porcilor din UE au revenit cu 22% de la începutul anului, datorită aprovizionării restrânse a procesatorilor și a îmbunătățirii treptate a cererii.

Deși sunt încă mult sub nivelurile de export de anul trecut (-16% YOY), prețurile mai mari vor ajuta la compensarea creșterii costurilor cu furajele.

Chiar și în condiții dificile, producția este în creștere în Spania, Danemarca și Olanda pentru a compensa ușoarele scăderi în Germania și Italia. Exporturile rămân puternice, în ciuda interdicțiilor comerciale legate de ASF pentru carnea de porc germană.

Brazilia

Producătorii se luptă să compenseze o creștere cu 99% a costurilor furajelor după întârzierile de plantare și o primă recoltare dezamăgitoare.

Cererea internă slabă de carne de porc, din cauza blocării pandemiei și a sfârșitului stimulului economic, compensează mai mult decât beneficiul exporturilor record, cântărind prețurile porcului și porcului.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2