Tehnologii

402

Rabobank: Competitivitatea firmelor europene de ambalare este sub presiune

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Costurile mai mari ale energiei și un accent sporit pe decarbonizare afectează competitivitatea producătorilor europeni de ambalaje din carton și hârtie, arată un nou raport al Rabobank, citat de European Supermarket Magazine.

Consumul de energie

Raportul, The Competitiveness of European Paper Packaging, sugerează că, deși Europa a fost odată bine cunoscută pentru producția de ambalaje din hârtie rentabilă, ea a „experimentat o schimbare în poziția sa competitivă”.

Problemele legate de energie au făcut ca Europa să fie acum una dintre regiunile cu cele mai mari costuri în care să producă hârtie, afectând atât exporturile, cât și profitabilitatea fabricilor de hârtie europene.

„În viitorul apropiat, energia va rămâne un factor crucial de diferențiere a producătorilor europeni, atât la scară globală, cât și pe continent”, a declarat Natasha Valeeva, analist senior, ambalare și logistică la Rabobank.

„Europa a fost un mediu de concurență echitabil când a fost vorba de energie, dar acum este supusă unei greutăți. Reformele aduse Sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii – EU ETS – vor aduce, de asemenea, noi provocări industriei.”

Noi oportunitati

Potrivit Valeeva, situația actuală va cere producătorilor de ambalaje din hârtie să „accelereze” adoptarea tehnologiilor care vizează reducerea consumului de energie, precum și îmbunătățirea eficienței furnizării de căldură, decarbonizarea furnizării de abur și adoptarea surselor regenerabile de energie.

„Recunoscând că provocările energetice pot prezenta și oportunități strategice, producătorii europeni de ambalaje din hârtie trebuie să-și orienteze atenția către decarbonizare pentru a-și menține avantajul competitiv în peisajul energetic în evoluție”, a spus Valeeva.

„În timp ce majoritatea companiilor de ambalare a hârtiei își vor continua operațiunile în Europa, în ciuda provocărilor actuale, unele ar putea să își revizuiască operațiunile și să caute să mute producția în altă parte”, a adăugat ea.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2