Stiri

223

Rabobank: Anul 2021 va aduce provocări suplimentare aviculturii mondiale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Provocări suplimentare în industria globală a păsărilor sunt așteptate în anul următor, din cauza, în mare parte, a presiunii continue asupra serviciilor alimentare și a comerțului, conform Raportului Rabobank Q1 2021 Poultry.

Rabobank a declarat că creșterea economică lentă din întreaga lume va duce la condiții de piață bazate pe prețuri și la o redresare mai lungă.

„Privind în perspectivă, vedem patru provocări principale pentru industria globală a păsărilor de curte: impactul continuu al COVID-19 asupra piețelor, prețurile ridicate și volatile ale furajelor, recuperarea pestei porcine africane din China și criza gripei aviare din emisfera nordică”, potrivit Nan-Dirk Mulder , analist senior pentru proteine ​​animale la Rabobank.

Mulder a spus că scăderea cererii de păsări de curte în China și Vietnam va împinge probabil comercianții să găsească alte piețe. Raportul a subliniat că comerțul global va continua să fie competitiv, cu prețurile pentru picioare și carne de sân așteptate să rămână scăzute. Rabobank i-a sfătuit pe comercianți să se diversifice departe de Asia, dar numărul piețelor de import este la fel de limitat ca și exportul.

Cu toate acestea, Rabobank a estimat că în a doua jumătate a anului 2021, răspândirea COVID-19 va fi mai mult controlată, ducând la recuperarea piețelor serviciilor alimentare.

„Acest lucru va ajuta foarte mult comercianții globali”, se spune în raport. „Dar, înainte de a avea loc recuperarea, nivelurile mari de stocuri trebuie anulate.”

Un echilibru al ofertei locale cu o cerere volatilă va fi o mare provocare pentru 2021. Rabobank a spus că, cu orice dezechilibru, se va reduce puterea de a transfera costuri mai mari.

„Excelența operațională și achizițiile vor fi esențiale în contextul prețurilor globale la cereale și semințe oleaginoase și la presiunea crescută a gripei aviare”, se spune în raport. „Acest lucru necesită o eficiență și achiziții optime, precum și o biosecuritate optimă și o planificare pentru a atenua riscurile potențiale.”

În Statele Unite, Rabobank a raportat că piața internă se redresează, dar provocările persistă odată cu vânzările la export, întrucât prețurile la nivel inferior rămân mai mici decât în ​​mod normal. Grupul a spus că creșterea prețurilor furajelor va menține marja limitată în sus în 2021.

Pentru China, producția de păsări de curte continuă să crească, cu o creștere de 12% a producției interne la sfârșitul anului 2020. Țara pare să-și reducă cererea de import și să crească mai mult în 2021. Se așteaptă ca prețurile chineze să fie scăzute.

În Europa, continentul se confruntă cu suprasolicitarea continuă, răspândirea gripei aviare și creșterea costurilor furajelor.

În cele din urmă, Brazilia a înregistrat o creștere disciplinată a ofertei în a doua jumătate a anului, cu o producție mai mică în al treilea trimestru. La fel ca multe alte piețe globale, prețurile furajelor au crescut brusc odată cu prețul puiului. China este singurul importator în creștere al țării.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2