Stiri

156

Proteinele alternative pentru produsele din carne au un viitor cert

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Proteinele alternative sunt o "zonă fierbinte" de interes și produse, cum ar fi tartinabilele facute din larve ar putea fi o certitudine pentru viitor, potrivit declarațiilor unui expert în trenduri alimentare, conform Nutra Ingredients.

Proteinele din insecte ”se cuibăresc”  în mintea consumatorilor și devin din ce în ce mai acceptabile, a declarat Lu Ann Williams, director al departamentului de inovare al Innova Market Insights. "Nu spun că sunt extrem de importante, dar eu știu că copiii vorbesc despre asta mai mult", a spus ea. "Uitându-ne la alte proteine ingrediente, exista proteine de pui care a fost transformate în pulbere și de ce nu să consume așa ceva sub forma de snack?" Mulți producători sunt în căutare de a utiliza forme alternative de proteine, în încercarea de a împacheta produse cu proteine mai ieftine, dar de mai bună calitate, a adaugat aceasta. Au fost o mulțime de proteine vegetale, cum ar fi mycoproteina, proteinele din mazăre și proteinele din soia, care vor continua să fie utilizate de către producători pentru a dezvolta noi produse, a adăugat Williams. Nimeni nu neaga faptul ca din carne ne luam cea mai buna portie de proteine, dar nu este singura sursa din care sa ne alimentam organismul cu aceste substante. Proteinele joaca un rol important in organismul nostru. Sunt parte din tot ceea ce ne face sa ne miscam, sa respiram, sa simtim. Sunt prezente in muschi, piele si organe si in sunt necesare pentru toate reactiile biochimice ce au loc in corp. Pentru ca sunt atat de importante avem nevoie de ele in alimentatia zilnica pentru a ne mentine organismul puternic si sanatos. E nevoie de ele in fiecare zi pentru ca organismul nu le stocheaza. Proteinele de origine animala din carne, oua, lactate sunt cele mai bune pentru ca contin toti cei 9 aminoacizi esentiali, pe care care organismul nu ii poate produce de la sine. Totodata, in ultimul timp oamenii incep sa fie mai deschisi si catre surse alternative de protein, chiar daca acesta sunt mai putin conventionale.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2