Stiri

118

Proteine din mazăre pentru produsele din carne, kosher și halal

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Industria cărnii este una dintre cele mai sensibile ramuri ale industriei alimentare, în sensul că, pe lângă problemele obişnuite legate de procesare, inocuitate şi siguranţă alimentară, ea mai stă şi sub semnul trendurilor legate de alimentaţie sănătoasă, se afirmă într-un articol publicat de MeatProcessing. De-a lungul timpului, obiceiurile şi preferinţele aliementare ale consumatorilor s-au schimbat din diverse cauze, motiv pentru care procesatorii din industria cărnii au fost, sunt şi, cel mai probabil, vor fi nevoiţi şi pe viitor să găsească soluţii care să ii menţină pe piaţă şi să le satisfacă şi consumatorii totodată. În ultimii ani, numeroşi consumatori au ales să îşi modifice obiceiurile alimentare, fie mânaţi de dorinţa de a adopta un stil de viaţă mai sănătos, fie din considerente de natură personală ori economice, dată fiind criza economică şi alimentară ce a afectat întregul mapamondul. Astfel, au apărut categorii noi de consumatori, ca de exemplu cea numită „vegan”, ce optează pentru substituirea proteinelor şi nutrienţilor din carne şi alte produse alimentare de origine animală cu cele de origine vegetală din diverse motive mai jult sau mai puţin personale, printre care putem aminti respectul faţă de animale şi mediul înconjrător, diverse afecţiuni ori boli cronice, anumite temeri legate de siguranţă alimentară (gripele aviare şi porcine din ultimii ani au avut impact foarte mare asupra pieţei), dorinţa de a avea o alimentaţie sănătoasă, săracă în colesterol şi grăsimi saturate sau, nu în ultimul rând, diminuarea veniturilor şi scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor. De asemeni, consumatorii Kosher ori Halal nu sunt nici ei de neglijat ori cei care îşi aleg alimentele în funcţie de religia pecare o practică ori de perioadele de post, nişa celor care treptat subtituie carnea cu proteine de origine vegetală fiind într-un trend de creştere relativ lent, dar foarte sigur.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2