Stiri

675

Proiectul „Știu ce vreau! Cum susțin?” al Asociației APAR s-a încheiat cu succes

autor

MeetMilk.ro

distribuie

8. Comunicat presa

Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc informează printr-un comunicat că la Primaria din Cluj-Napoca, în incinta Sălii de Sticlă a avut loc conferința pentru diseminare a rezultatelor și finalizare a proiectului "Știu ce vreau! Cum susțin?".

Acest proiect, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) și implementat de Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR), a fost demarat în luna august 2022, se va finaliza la începutul lunii viitoare și are un buget total eligibil de 418.656,70 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 410.283,55 lei.

La eveniment au participat reprezentanți ai ONG-urilor partenere și ai Primăriei Cluj-Napoca, precum și invitații speciali: Domnul Emil Boc – Primar al Municipiului Cluj-Napoca, Domnul Bogdan Oancea – Consilier personal Cabinet Secretar de Stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale, Domnul Cosmin Moldovan – Președinte al Agro Transilvania Cluster si Domnul Felix Arion – Director al Agro Transilvania Cluster.

Scopul principal al acestei întalniri a fost diseminarea rezultatelor obținute în cadrul proiectului, precum și oportunitatea de a discuta despre prioritizarea achizițiilor publice de produse locale de calitate prin programele finanțate național și european.

Prin implementarea activităților proiectului, au fost obținute următoarele rezultate semnificative:

- Realizarea unui parteneriat extins și funcțional, la care au aderat 9 organizații non-guvernamentale, având ca scop promovarea dialogului și colaborării în vederea dezvoltării locale durabile.

- Realizarea unui studiu cu privire la dezvoltarea locală, pentru a identifica principalele nevoi și oportunități de dezvoltare în comunitatea din Cluj.

- Instruirea și certificarea a 37 de persoane din cadrul ONG-urilor partenere în domeniul elaborării, monitorizării și evaluării strategiilor și politicilor de dezvoltare locală, pentru a spori competențele acestora și a contribui la luarea deciziilor în cadrul asociațiilor.

- Elaborarea unei Metodologii de evaluare a strategiilor la nivel local si a unei Metodologii de dezvoltare a dialogului social între membrii comunității, care să ofere un cadru coerent și obiectiv de analiză a impactului și eficacității acestora.

- Realizarea unui Manual de dezvoltare locală, care să ofere ghiduri practice și recomandări pentru implementarea proiectelor și inițiativelor de dezvoltare locală.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020! www.poca.ro

Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR) mulțumește tuturor celor implicați pentru sprijinul acordat și se angajează să continue eforturile în direcția promovării dezvoltării locale și a consolidării dialogului și colaborării între toți actorii relevanți.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2