Tehnologii

197

Programul IMM Invest a fost modificat

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unui comunicat, Guvernul a aadoptat OUG prin care se modifică programul IMM Invest, plafonul de garanții de stat fiind crescut de la 15 la 20 de miliarde de lei.

Totodată, s-a decis ca dobânzile la creditele pentru capital de lucru vor fi subvenționate 100% timp de opt luni.

În aceeași ședință, Guvernul a aprobat și programul IMM Factor. Potrivit unei alte Ordonanțe, valoarea maximă de finanțare pentru fiecare beneficiar este de 5 milioane de lei, programul urmând să funcționeze un an de zile. Referindu-se la noile prevederi, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat:

 „A fost majorat plafonul de garanţii de la 15 miliarde la 20 de miliarde de lei. Perioada ajutorului de stat sub forma dobânzii subvenţionate 100% în cadrul acestor credite pentru capital de lucru şi investiţii a fost modificată la o perioadă standard pentru toţi beneficiarii din cadrul acestui program, respectiv opt luni de zile de la data acordării creditului.

Practic, IMM-urile vor putea accesa şi această facilitate de credit pentru capital de lucru până la 5 milioane de lei.

„O companie care doreşte să primească banii pentru serviciile sau bunurile furnizate, în baza facturii, cere unui finanţator bancar plata acestei facturi, are acces imediat la lichidităţi, urmând ca banca să primească valoarea respectivei facturi de la client la momentul scadenţei acelei facturi”.

Referitor la programul IMM Factor, oficialul guvernamental a declarat: ”Pentru a încuraja un astfel de sistem, care există în foarte multe ţări europene, statul vine şi stimulează accesul companiilor la un astfel de instrument prin forma aceasta a garanţiilor de stat.”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2