Stiri

135

Prof.dr. Irinel Popescu:Tehnologia alimentelor din OMG nu e nocivă pentru om!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Toate studiile actuale arată că nu există un pericol pentru persoanele care consumă alimente modificate genetic, a declarat ieri președintele Academiei de Științe Medicale, prof. dr. Irinel Popescu, prezent la cea de-a IX-a ediție a Simpozionului “Academician Nicolae Cajal”. “Toate rapoartele actuale arată că nu există un pericol pentru organismul uman să consume asemenea plante și că, lăsând la o parte că reprezintă poate singura soluție de a alimenta o planetă cu șase miliarde de cetățeni, toate temerile de până acum au fost risipite de studiile efectuate între timp”, a afirmat Irinel Popescu. Referindu-se la bolile care se transmit de la animal la om, Popescu a spus că sunt necesare ghiduri mai precise, mai consistente în acest domeniu, informează Agrointel. “În ce privește animalele, există aceste zoonoze — boli cu transmitere de la animal la om — care au creat în ultimii 10 ani destule epidemii cu un număr mare de morți și care au fost foarte greu de controlat. Este nevoie de ghiduri precise, mai consistente și de implicare mai mare atunci când vedem împreună sănătatea omului și a animalelor”, a susținut Irinel Popescu. Fundația “Academician Nicolae Cajal” și Academia de Științe Medicale din România organizează în perioada 12-14 mai cea de-a IX-a ediție a Simpozionului “Academician Nicolae Cajal”. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2