Stiri

146

Produse din carne de porc Basna, expuse la un târg din Torino

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Salonul Internaţional al Gustului, Terra Madre, desfăşurat între 23 şi 26 septembrie, la Torino, a găzduit şi cinci noi produse româneşti slow food. Printre acestea se numără şi produse obţinute din carnea de porc rasa Bazna.   "Cred că este un gust unic al slăninei şi unturii porcului de Bazna cu care ne-am prezentat aici. Carnea de porc de Bazna este o carne unicat, rasă recunoscută din 1946. Italienii au descoperit prin Fundaţia ADEPT care promovează mâncatul sănătos şi promovează tot ceea ce înseamnă tradiţie şi bun gust, slow foond-ul din toată lumea, inclusiv din Oceania, Australia, de pe tot mapamondul, din 150 de ţări sunt reprezentanţi, cu tot ceea ce înseamnă bun gust şi produs bio, produse natural", a declarat Lucian Scumpu, primarul comunei Bazna, judeţul Sibiu.   La ediţia din acest a evenimentului internaţional dedicat culturii produselor alimentare au participat 5.000 de delegaţi din 160 de ţări şi peste 800 de expozanţi, informează Agroazi.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2