Stiri

203

Producția germană de carne a scăzut cu 1,7% în primul semestru al anului 2021

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit European Supermarket Magazine, producția de carne din Germania a scăzut cu 1,7% față de anul anterior (sau 64.500 de tone), în prima jumătate a anului 2021, potrivit ultimelor date de la Oficiul Federal de Statistică-Destatis.

În această perioadă, 28,3 milioane de porci, bovine, oi, capre și cai au fost sacrificate în abatoare comerciale din Germania. Producția de carne de la animale sacrificate, inclusiv păsări de curte, sa ridicat la 3,8 milioane de tone.

Cantitatea de carne de porc produsă din sacrificarea comercială s-a ridicat la 2,5 milioane de tone în prima jumătate, cu 1,2% mai mică decât în ​​aceeași perioadă a anului precedent.

În ianuarie, greutatea sacrificată a porcilor a atins un nivel ridicat de 99,0 kilograme per animal, deoarece porcii au rămas mai mult timp în tarabe și s-au îngrășat după închiderea temporară sau reducerea capacității abatoarelor din cauza pandemiei.

În lunile următoare, greutatea la sacrificare a porcilor a scăzut, iar în iunie a fost de 96,6 kilograme per animal.

Producția comercială de carne de vită a scăzut cu 1,0% în primele șase luni ale anului 2021, la 518.000 de tone, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea este atribuită în principal unei scăderi a producției de 4,4% de la an la an în primul trimestru al anului 2021.

Volumul de carne de pasăre produs în această perioadă a scăzut mult mai mult decât carnea de porc și carnea de vită, a remarcat Destatis.

Cu aproximativ 773.400 de tone, în prima jumătate a anului 2021 a fost produsă cu 3,5% mai puțină carne de pasăre decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. De ani de zile, carnea de porc a reprezentat cea mai mare pondere din producția comercială de carne din Germania, arată datele.

În prima jumătate a anului 2021, aproape două treimi (65,9%) din carne provin de la porci, urmată de păsări de curte cu 20,2% și carne de vită cu o pondere de 13,5%. Carnea de oaie, capră și cal a constituit în jur de 0,4% din producția totală.

Din 2000, producția de carne de pasăre a înregistrat o creștere bruscă de 109%, în timp ce producția de carne de porc a crescut cu mai puțin de o treime, la 30%, a adăugat Destatis.

În altă parte, producătorul german de carne Tönnies a raportat vânzări pe tot anul de 7,05 miliarde EUR pentru exercițiul financiar 2020, o scădere de 3% față de anul precedent, în mare parte datorită efectelor legate de COVID.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2