Ferma

736

Producția europeană de carne de porc scade constant

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producția de carne de porc din Europa continuă să scadă constant, informează PigProgress. În primele 7 luni ale anului 2023, producția de carne de porc în țările UE-27 a totalizat 11,9 milioane de tone. Adică cu 8% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Al doilea an de scădere

Acesta marchează al doilea an consecutiv de scădere a producției, deoarece producția pentru 2023 a scăzut cu peste 10% față de media pe 5 ani. Cele mai recente prognoze ale Comisiei Europene pentru producția de carne de porc în 2023 sunt că anul se încheie cu 6,6% mai puțin.

Cifrele sunt în scădere în toate țările europene importante producătoare de carne de porc. În Spania, de departe cea mai mare țară de porci din Europa, anul trecut au fost sacrificați 56,3 milioane de porci, potrivit Ministerului Agriculturii.

Adică cu 2,1 milioane sau cu 3,5% mai puțin decât în 2021 și o revenire la nivelul anului precedent. În tonaj, Spania a produs anul trecut 5.027 milioane de tone de carne de porc. Aceasta este o scădere de doar 3% față de anul precedent.

Și în această țară, declinul pare să continue cu 30,6 milioane de porci sacrificați în primele 7 luni ale acestui an. Pe o bază anuală, aceasta s-ar ridica la puțin peste 52 de milioane pentru întregul an 2023.

Mai puține sacrificări

În Regatul Unit, 780.000 de porci au fost sacrificați în septembrie 2023. Aceasta este cu 11% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut, a raportat Defra.

Producția de carne de porc a fost de 73.000 de tone, cu 10,2% mai puțin decât în septembrie 2022. Sensul agricol anual a arătat o scădere cu aproximativ 10% a numărului de scroafe de reproducție în Marea Britanie.

Recent, au apărut niște prețuri mai mari la porci ducând la o ușoară îmbunătățire a profitabilității crescătorilor de porci, conform organizației de taxare AHDB.

Importurile UE de carne de porc în Marea Britanie au totalizat 84.000 de tone până la sfârșitul lunii iulie. Aceasta este o scădere de 16.200 de tone (-16%) față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Acest lucru se întâmplă în ciuda unei scăderi a producției interne, care ar fi putut necesita importuri mai mari pentru a satisface cererea. Acest lucru indică faptul că cererea generală de carne de porc a scăzut, deoarece consumatorii se confruntă cu crize ale costului vieții”, a spus AHDB.

Cu 4,3 porci mai puțini sacrificați în Franța

Biroul francez de statistică agricolă Agreste raportează 1,716 milioane de porci sacrificați în august, ceea ce este cu 4,3% mai puțin și, de asemenea, cu 7,9% sub media pe 5 ani pentru luna respectivă. Agreste raportează, de asemenea, o scădere de puțin peste 3% a consumului de carne de porc din Franța. Drept urmare, Franța a importat cu 7,1% mai puțin carne de porc și produse din carne de porc în iulie 2023, însumând 49 de milioane de tone.

Exporturile au scăzut cu 9,1% la 42 de milioane de lire sterline. Balanța comercială pentru carne de porc și produse din carne de porc este încă puternic negativă, ceea ce irită atât organizațiile zootehnice, cât și guvernul.

Consecințe grave pentru industrie

Cifrele de sacrificare sunt, de asemenea, în scădere în alte țări majore producătoare de carne de porc, cum ar fi Germania (-9%), Țările de Jos (-15%) și Danemarca (-21%). Declinul constant are consecințe grave pentru industria de prelucrare a porcilor.

Producătorul olandez de carne Vion Food Group și-a ajustat capacitățile de producție din Germania la piață prin implementarea reorganizărilor la site-urile Emstek, Holdorf și Landshut. Recent, Vion a anunțat și închiderea site-ului său Großostheim din Bavaria, Germania, cu o pierdere suplimentară de 220 de locuri de muncă.

Tonniës, cel mai mare procesator de porci din Germania, și-a închis locații sau și-a ajustat în alt mod capacitatea de producție.

În Marea Britanie, Pilgrim UK, parte a gigantului brazilian de carne JBS, a închis o serie de site-uri pe care le-a achiziționat anterior de la marca britanică Danish Crown Tulip UK.

În iulie, Pilgrim UK a anunțat încetarea producției la Ashton-under-line cu o pierdere de 542 de locuri de muncă, după închiderile anterioare ale site-urilor din Coalville și Bury St Edmunds.

În Danemarca, cel mai mare producător Danish Crown a anunțat o operațiune majoră de restructurare și de reducere a costurilor în această vară. „Din primăvara anului 2022, Danish Crown a fost serios provocată în ceea ce privește puterea sa competitivă.

Chiar dacă prețurile actuale la porci sunt aproape de un nivel record, prețurile de decontare pentru porci din Danemarca sunt în prezent mult sub cele din restul Europei.

Prin urmare, fermierii danezi nu a fost suficient de atractiv să îngrășeze porcii pentru sacrificare în Danemarca, așa că, pe parcursul perioadei de vară, conducerea și-a dedicat eforturile pentru a elabora un plan de simplificare și regândire a activității de bază a Danish Crown”, a spus compania. cu acea ocazie.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2