Stiri

184

Producția de carne de pasăre din Polonia, grav afectată de implicațiile Covid-19

autor

MeetMilk.ro

distribuie

”În 2020, producția de furaje din Polonia este probabil să scadă față de 2019, din cauza problemelor cu care se confruntă în prezent industria cărnii de pasăre de pasăre”,după cum a declarat  Anna Zymerman, Secretarul general al Camerei poloneze pentru cereale și furaje pentru All About Feed.

"Experții noștri prognozează că ar putea exista o scădere de 6,6% a producției de furaje în Polonia în 2020, comparativ cu 2019. Producția de furaje pentru alte specii ar trebui să rămână la același nivel ca în 2019", a estimat Zymerman.

"Scăderea producției de furaje combinate este prevăzută la sfârșitul celui de-al doilea și la începutul celui de-al treilea trimestru al anului 2020". Experții noștri prognozează că piața broilerilor se va micșora mai mult decât alte sectoare de carne", a mai adăugat ea.

Restricțiile la export cauzate de pandemia Covid-19 ar putea duce la existența a 40 de milioane de broileri suplimentari pe lună, debarcând pe piața internă, provocând o criză de aprovizionare, a avertizat Consiliul Național de Păsări din Polonia, Camera de Comerț (KRD-IG) din Polonia Cont Twitter postat în mai. Pandemia de coronavirus a făcut aproape imposibilă vânzarea de ouă, pui sau păsări crescute în afara Poloniei, ceea ce ar putea duce la un val de falimente în industrie, a spus KRD-IG.

"În prezent, este greu să oferim o previziune fiabilă și să estimați exact impactul pe care Covid-19 l-ar aduce pe piața de pasăre poloneză. Operațiuni limitate ale sectorului HoReCa, precum și catering în școli sau grădinițe nu numai în Polonia, ci și în toate UE, au afectat negativ sectorul european al păsărilor de curte ", a spus Zymerman.

"Experții noștri prognozează că piața broilerilor va scădea mai mult decât alte piețe de carne și produse lactate. Totul ar depinde de cât de curând aceste piețe își vor relua activitățile normale. Pe piața broilerilor, experții noștri estimează că scăderea va fi între -5% și -20% în funcție de perioada în care economia europeană va relua operațiunea la scară largă ", a adăugat ea.

Industria alimentară poloneză a reușit să depășească unele probleme apărute la începutul crizei induse de coronavirus. "La începutul blocajului au existat unele probleme logistice din cauza reintroducerii controalelor la frontieră, în Uniunea Europeană, cu toate acestea, după ce am intervenit cu autoritățile naționale, precum și cu cele europene în întreaga Federație Europeană a producătorilor de furaje FEFAC și am creat" liniile verzi "Pentru transporturile de marfă problema a fost rezolvată", a spus Zymerman.

Potrivit Zymerman, Polonia este autosuficientă în aprovizionarea cu cereale și alimente de rapiță, dar depinde de import atunci când vine vorba de materii prime pentru proteine, precum făina de soia sau floarea soarelui.

"În ceea ce privește aditivii pentru furaje - am putea observa deficite mai grave în special la produsele furnizate din regiunea asiatică, din cauza instalațiilor de producție închise și a opririi transportului. Aceasta a provocat o reducere a stocurilor și creșterii prețurilor. Cu toate acestea, în prezent situația este stabilă, și nu există amenințări cu oprirea producției din cauza lipsei de aditivi pentru furaje ", a adăugat Zymerman.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2