Stiri

224

Producătorul de carne de pui Agromars-Ucraina, scos la mezat

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Al doilea cel mai mare producător ucrainean de carne de pui, Agromars, a oprit complet toate operațiunile și încearcă să-și vândă activele și stocurile agricole, informează PoultryWorld. Acest fapt va avea repercursiuni pe piața internațională a cărnii de pasăre, posibil, și în România.

În pericol financiar

O sursă din industria bancară din Ucraina a declarat revistei ucrainene Novoye Vremya că firma s-a aflat în pericol financiar. „În ianuarie a existat o oarecare speranță că fermele companiei pot relua funcționarea, dar această speranță a dispărut. Compania încearcă să-și ramburseze datoriile cu păsări de curte vii ”, a spus bancherul.

Anterior, Agromars a comentat că doar unele ferme și-au oprit temporar operațiunile. După cum a explicat Ivan Zazyulya, directorul general al companiei, producția de păsări de curte a fost în cifre roșii de ceva timp. Zazyulya a spus în ianuarie 2020 că a fost imposibil să se mențină operațiuni profitabile la prețurile actuale ale furajelor.

Cu o cerere locală slabă și fluctuații imprevizibile ale prețurilor pe piața internă a furajelor, perspectivele nu au fost pozitive, a explicat Zazyulya. Creșterea prețurilor la electricitate și gaz a afectat și sănătatea financiară a companiei. Agromars a acumulat datorii masive, ceea ce a determinat unii parteneri comerciali să meargă în instanță, a spus Zazyulya.

De vânzare

Agromars a fost al doilea producător de carne de pasăre din Ucraina. Până în acest an, compania furniza 30% din toată carnea de carne de pui pe piața ucraineană. Compania sa concentrat în principal pe piața internă, vânzând carne de carne de pui sub marca destul de populară Gavrilovskyeye Kurchata.

La 3 martie, banca ucraineană Credobank a scos la vânzare 5 ferme de păsări din regiunea Kiev. Acestea erau operate anterior de Agromars, conform documentației postate pe platforma de tranzacționare online OpenMarket.

Procedura de licitare competitivă este programată pentru 22 martie. Oferta inițială este stabilită la 66 de milioane (2,38 milioane de dolari SUA).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2