Stiri

230

Producătorii de lapte din UK nu îndeplinesc cerințele de calitate pentru grăsime și proteine

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Fermierii de lactate din Marea Britanie ar putea pierde venituri de 55 milioane de lire sterline pe an, pierzându-și veniturile, neîndeplinind cerințele cumpărătorului de lapte pentru grăsime și proteine.

Acest lucru este potrivit Comitetului pentru Dezvoltare pentru Agricultură și Horticultură (AHDB), comisia de prelevare care reprezintă fermierii, cultivatorii și alții din lanțul de aprovizionare.

AHDB a declarat că analiza sa din sezonul 2020/21 arată mai mult de 40% din laptele destinat pieței și 55% pentru producție a scăzut sub nivelurile țintă de grăsime din unt, rezultând ca fermierii să piardă venituri suplimentare de 38 milioane de lire sterline (51,6 milioane de dolari).

O altă sumă de 17 milioane de lire sterline (23 milioane de dolari) a fost pierdută de către 64% dintre fermierii din contractele de fabricație care nu au atins nivelurile țintă de proteine.

Patty Clayton, analist principal al produselor lactate AHDB, a declarat: „Aș încuraja fermierii să elaboreze un buget simplu pentru a înțelege dacă veniturile generate de creșterea solidelor depășesc costurile.

„Cererea globală de solide este în creștere, astfel încât, în funcție de cumpărătorul dvs. de lapte, creșterea solidelor de lapte este probabil o decizie pozitivă pe termen lung.”

O evaluare a unui eșantion de lapte livrat cumpărătorilor în anul lactat 2020/21 a arătat că mai mult de 40% din laptele destinat pieței lichide a fost livrat cu un nivel de grăsime de unt mai mic decât nivelul de bază de 4%.

Pentru laptele destinat producției, nivelul de bază tipic pentru grăsimea de unt este ușor mai ridicat, la 4,2%, iar aproximativ 55% din laptele livrat pentru producție a scăzut sub acest nivel. Atingerea obiectivelor dorite de grăsime ar fi generat în jur de 38 milioane de lire sterline de venituri suplimentare pentru fermieri.

Fermierii cu contracte lichide nu realizează de obicei plăți pentru surplusul de proteine, dar pot suporta costuri suplimentare pentru producerea acestora. În ciuda acestui fapt, peste 40% din laptele destinat acestei piețe a depășit nivelul de bază tipic de 3,3%.

De obicei, producătorii plătesc pentru laptele livrat peste o valoare de bază de 3,4% pentru proteine. Aproximativ 64% din laptele furnizat a ratat această țintă, a spus AHDB, pierzând o plată estimată la 17 milioane de lire sterline.

„La ratele actuale de plată, un vițel pe tot parcursul anului care produce 1,5 milioane de litri pe an ar genera venituri suplimentare de 3.600 de lire sterline (4.890 dolari) pe an prin creșterea conținutului lor de grăsime de la unt de la 4,0% la 4,1%. Acest lucru ar putea ajunge la 5.400 GBP (7.340 USD) pe an, în funcție de contractul dvs. ”, a spus Clayton.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2