Repere

261

Prin manifestări succesive, pe plan global s-a marcat ce-a de-a 20-a Sărbătoare mondială a laptelui

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Începând cu ziua de marți, 2 iunie, prin manifestări succesive, s-a sărbătorit cea de-a 20 Zi mondială a Laptelui.

Conform obiceiului, laptele poate fi sărbătorit în orice zi a anului, dar ca reper se ia perioada 2-5 iunie, în care profesioniștii din domeniu își marchează propria sărbătoare.

În România, cele mai puternice organizații profesionale sunt APRIL, asociație care reunește peste 80 % din procesarea națională din domeniu, precum și organizații ale fermierilor, cum ar fi FCBR, ACEBOP, Holstein.ro, Bălțata Românească etc. Tuturor acestora, revista Meat.Milk le urează La Mulți Ani!

Pe plan mondial, Federația Internațională a Laptelor (IDF) este una dintre organizațiile care s-au alăturat companiilor de lactate pentru a recunoaște a 20-a aniversare a Zilei Mondiale a Laptei.

Acum douăzeci de ani, Ziua Mondială a Laptei a fost înființată de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru a recunoaște importanța laptelui ca aliment global și pentru a celebra sectorul lactatelor.

În fiecare an, laptele și produsele lactate au fost promovate activ în întreaga lume, inclusiv modul în care produsele lactate susțin mijloacele de trai ale unui miliard de oameni.

Tema generală din acest an este cea de-a 20-a aniversare a Zilei Mondiale a Laptei, cu accent pe produsele lactate în ceea ce privește sănătatea și nutriția, accesibilitatea și accesibilitatea și pasiunea și angajamentul sectorului pentru hrănirea comunităților lumii.

Din cauza pandemiei coronavirusului, IDF a găzduit un eveniment virtual „Ridică un pahar de lapte la Ziua Mondială a Laptelui”, care a reunit reprezentanți ai sectorului lactatelor de pe tot globul pentru a recunoaște ziua și a aduce un omagiu laptelui.

Directorul general al IDF, Caroline Emond, a declarat că „Ziua Mondială a Laptelui este un eveniment atât de important pentru sectorul produselor lactate, oferind o oportunitate de a concentra atenția asupra laptelui și de a sensibiliza partea cu produse lactate în dietele sănătoase, producția responsabilă de alimente și sprijinirea mijloacelor de trai și a comunităților.

Cu toate acestea, cu evenimente și întâlniri tradiționale care nu sunt posibile în acest an, am adus în schimb experții noștri în produse lactate împreună cu o sărbătoare digitală a laptelui și multiplele beneficii ale societății. Am fost încântați că am reușit să recunoaștem Ziua Mondială a Laptei 2020 în acest fel și să mulțumim tuturor experților în domeniul lactatelor IDF care au putut participa. "

De asemenea, IDF a menționat că fostul președinte al IDF, Dr. Jeremy Hill, a fost onorat ca membru al Ordinului de Merit din Noua Zeelandă, în lista de onoruri pentru ziua de naștere a Reginei, pentru servicii pentru sectorul produselor lactate.

Dr Hill a ocupat funcția de președinte și președinte al consiliului de administrație al IDF, între 2012 și 2016, și a fost un contribuabil esențial la elaborarea Declarației de lapte din Rotterdam, co-semnată cu FAO, care este un angajament pentru un mediu durabil și ecologic. producția de lactate prietenoasă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2