Stiri

112

Previziunile prind contur: Piața cărnii de pui s-ar putea destabiliza

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Analize și previziuni ale anului trecut avertizau asupra pericolului de destabilkizare a pieței cărnii de pui, în ciuda faptului că este preferata consumatorilor, ca volum de achiziții în coșul zilnic. Consumul de carne de pui in Romania este 22 de kilograme pe an pe cap de locuitor, nivel similar cu media europeana, Consumul a urcat incepand din 1990, cand era 16 kilograme pe an, pana la 24 kilograme, in 2009, dupa care a inceput sa scada. Dar, consumul tinde sa scada, potrivit ultimelor analize, iar piata neagra creste constant. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, avertiza inca de anul trecut ca evaziunea fiscala a ajuns atat de departe incat multe fabrici importante din domeniile panificatiei si carnii ar putea intra in insolventa in urmatoarea perioada. Printre cei mai importanti jucatori din industria carnii de pui se numara Transavia, Agricola Bacau si Agroli Group. (Mai multe, pe www.wall-street.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2