Tehnologii

224

Prețul turmenicului-materie primă a scăzut cu 10%

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prețul turmericului brut din India în acest an este cu aproximativ 10% mai mic decât anul trecut parțial, deoarece blocarea COVID-19 și închiderea pieței au dus la un excedent, a declarat o importantă asociație de comercianți din India, informeaza NutraIngredients.

Asociația Comerciantilor Turmeric cu sediul în Erode, Tamil Nadu, una dintre piețele de turmeric cheie din India, a declarat că închiderea pieței a încetinit vânzările de turmeric brut, care în mod tradițional crește în martie și aprilie.

În plus, anumite state din India și-au îmbunătățit producția, ceea ce a dus la o mai mare ofertă, a declarat pentru NutraIngredients-Asia RV Ravishanker, președintele asociației. Celelalte state cheie producătoare sunt Telangana și Maharashtra.

În prezent, asociația are 250 de membri, dintre care 70 sunt comercianți, iar restul sunt agenți ai fermierilor de turmeric. Aproximativ 60% dintre comercianții din asociație se ocupă de exportatori.

„Toate piețele au fost închise în timpul blocării, dar, dintr-o dată, când toate piețele s-au redeschis, a fost inundat la un moment dat”, a spus Ravishanker. „Deci, atunci când piețele sunt inundate, puteți obține un preț mai mic, de aceea prețurile au fost puțin mai mici în acest an.”

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că prețurile turmericului au scăzut ca urmare, a spus: „Cred că ar fi trebuit să fie mai ieftin chiar acum, mai ieftin cu aproximativ 10% la nivel național”. Potrivit acestuia, recoltarea turmericului, care a avut loc între ianuarie și aprilie a acestui an, nu a fost redusă în timpul închiderii.

El a mai spus că aproximativ 90% din vânzările la asociație au fost destinate companiilor de alimentație și nutriție, iar restul de 10% la firmele farmaceutice și biotehnologice.

În anii trecuți, asociația a vândut aproximativ 500 până la 600 de tone de turmeric brut pe zi, în perioada de vârf. În acest an, piața a fost obligată să se închidă din cauza blocării COVID-19 pe 23 martie. S-a redeschis pe 15 aprilie, dar cererea a rămas lentă, deoarece fermierii au fost reticenți să participe.

„De asemenea, comercianții nu aveau informații detaliate despre condițiile și reglementările implicate în cumpărarea, aducerea, prelucrarea și transportul acestuia, au fost reticenți să cumpere și ei.” Ca atare, mai puțin de 100 de tone de turmeric brut au fost vândute la mijlocul lunii până la sfârșitul lunii aprilie.

Situația a început să se îmbunătățească în luna mai, deoarece oferta a crescut la aproximativ 200 de tone pe zi, din care aproximativ 80% au fost vândute, dar mai ales la începutul acestei luni, întrucât comenzile pentru turmeric brut se întorc, deși mai mici decât se așteptau.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2