Tehnologii

284

Prețul lactatelor a crescut

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Indicele FAO al prețurilor la produse lactate a fost în medie de 127,8 puncte, în creștere cu 1,5 puncte (1,2 la sută) față de mai și cu 7,9 puncte (6,6 la sută) peste valoarea sa corespunzătoare cu un an în urmă.

În iunie, cotațiile internaționale ale untului au crescut la cel mai mare nivel din 24 de luni, susținute de cererea globală crescută pentru livrări pe termen scurt, pe fondul vânzărilor mari cu amănuntul și al livrărilor de lapte în scădere sezonieră în Europa de Vest.

Prețurile untului au fost, de asemenea, influențate de stocurile scăzute din Oceania, care a coincis cu cel mai scăzut punct al producției de lapte din regiune.

Între timp, prețurile laptelui praf degresat au crescut, reflectând în principal importurile constante din Asia de Est și vânzările interne oarecum ridicate în Europa de Vest.

Prețurile mondiale ale laptelui praf integral au crescut ușor în iunie, din cauza cererii ferme de import și a producției de lapte mai ușoare sezonier în Oceania.

În schimb, prețurile la brânzeturi au scăzut marginal, cauzate în principal de o încetinire a cererii globale de import pentru livrări pe termen scurt. (Foto: Meat.Milk)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2