Stiri

147

Prețul cărnii în București și în țară, înainte de Sărbăorile de iarnă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Acum, cu puțin timp înainte de Crăciun și de Anul Nou, piețele au început să fie pline de cumpărători care doresc, în primul rând, carne de porc. Iată prețurile medii în București dar și în țară.În Piaţa Delfinului din Sectorul 2 al Capitalei, un kilogram de ceafă de porc costă aproape 16 lei, în timp ce un kilogram de carne tocată aproape 11 lei. Pulpa de viţel este mai scumpă şi ajunge la 22 de lei, în timp ce un kilogram de fleică de viţel costă 18 lei. Preţurile sunt mai mici în comparaţie cu cele pe care le găsim în Piaţa Râmnicu Sărat, unde pentru un kilogram de ceafă de porc trebuie să scoatem din buzunar aproape 18 lei. De asemenea, aceeaşi cantitate de pulpă de porc costă 14 lei, iar rasolul de porc 14,10 lei. Preţul din supermarketuri pentru un kilogram de ceafă de porc fără os este in medie aproape 23 de le. Iata si preturile medii din tara:   ARAD. În hala pieţei Mihai Viteazul unul dintre cei care vând carne de diferite tipuri spune că încă de la începutul lunii decembrie a „făcut loc“ cărnii de porc şi preparatelor din carne de porc. Astfel, carnea de porc tocată se vinde cu preţuri cuprinse între 11 şi 13 lei, carnea de porc întreagă se vinde cu 15-16 lei kilogramul, iar pulpa de porc cu 18 lei. În ceea ce priveşte preţurile din hipermarket-uri, acestea sunt puţin mai mici la carnea de porc. Astfel, ceafa de porc dezosată costă 17 lei, iar kilogramul de cârnaţi ajunge la 14 lei. BAIA MARE. La supermarket, ceafa de porc fără os se vinde cu aproximativ 14/kilogram lei, gulaşul de porc cu 13 lei/kilogram, iar carnea pentru tocat în jur de 11 lei/kilogram. La producătorii care îşi vînd marfa în piaţă, carnea de porc se vinde cu aproximativ 10 lei/kilogram, însă pentru cei care cumpără cel puţin o jumătate de porc, preţul poate fi negociat chiar şi până la 7 lei/kilogram. BRAŞOV. Preţul la carne nu a crescut faţă de zilele trecute: 14-15 lei/kg - pulpa de porc, 18-20 lei/kg - cotletul de porc. Pulpa de vită şi vrăbioara este la 18-19 lei/kg. BUZĂU. Cei care vor să cumpere carcasa întreagă de porc, trebuie să scoată din buzunar cel puţin 600 de lei. În această perioadă, fermierii oferă carcasa de porc la un preţ mediu de 10 lei pe kilogram. Din păcate, pieţele din Buzău nu au standuri dedicate comercializării de carcase de porc, iar cei care vor să cumpere câte un porc întreg tăiat nu au alte variante decât să meargă în târguri sau prin sate. Astfel, cei mai mulţi aleg pieţele şi supermarketurile unde un kilogram de muşchi de porc se vinde cu 18 lei, iar unul de pulpă cu 14 lei. CONSTANŢA. Carnea de porc se vinde cu 8,9 lei (rasolul) şi ajunge până la 16,9 lei (muşchiul sau ceafa). Pentru cei care doresc să diversifice meniul au oferta de carne de curcan (14,9 lei), de viţel (18 lei) sau de vită (18,5 lei burta). CLUJ. Preţurile la carne sunt asemănătoare, aproximativ 14 lei kilogramul de pulpă şi fleică. În hipermarketuri preţul poate coborî la 13 lei/kg, produs din Spania. CRAIOVA. Un kilogram de carne de porc de cotlet costă 15 lei în toate pieţele. Nici preţurile la legume nu diferă în pieţele din Craiova. GALAŢI. O carcasă de pulpă de porc, cu tot cu os, ajunge la producător la 10 lei kilogramul, iar preţurile sunt aproximativ ca anul trecut. Un kilogram de ceafă de porc costă 14 lei, iar carnea pentru cârnaţi 10 lei. Ceva mai mari sunt preţurile la carnea de viţel, care ajung până la 24 de lei pentru un kilogram de pulpă. MEHEDINŢI. În târgurile din Vânju Mare şi Pătulele, kilogramul  de carne de porc „în viu“ este 6 lei, iar la Cerneţi preţul a ajuns la 7-8 lei. Pentru un kilogram de carne de vită în viu costă în jur de 9 lei, în timp ce în carmangerii un kilogram de ceafă de porc ajunge la 18 lei. PIATRA NEAMŢ. În galantarele din această zonă un kilogram de pulpă de carne de porc costă între 18 şi 19 lei, costiţa de porc se vinde cu preţuri între 13 şi 14,50 lei, carnea tocată este la ofertă 10 lei, dar preţul mediu este 11 lei/kg. Cârnaţii de casă costă de la 30 lei/kg până la 50 de lei/kg , iar pentru cei care preferă carnea de pui preţurile variază între 10 şi 11 lei (pulpe). RÂMNICU VÂLCEA. Preţul cărnii de porc variază şi cel mai scump se vând jumările. Preparatele tradiţionale din carne de porc au preţuri ce variază între 18 şi 46 de lei la producătorii autentici. La abatatorul de lângă marginea oraşului un kilogram de şorici costă 3,5 lei, spata de porc 12.99 de lei/kilogram, în timp ce preţul unui kilogram de pulpă de porc ajunge la 14.99 de lei, iar un kilogram de muşchi fasonat costă 25 de lei. SATU MARE. Aici, forfota de sărbători încă nu se simte, iar preţurile sunt în mare parte asemănătoarele în pieţele din oraş. În ceea ce priveşte carnea de porc, preţurile sunt similare cu cele din supermarketuri: carcasa de porc, 9,5 lei kilogramul, cotletul de porc fără os, 20,99 lei, iar fleica de porc 13,99. SLATINA. O jumătate de porc poate fi cumpărată cu 9,9 lei/kg, iar în unele magazine preţurile au fost micşorate. Spata se vinde cu 13 lei/kg, pulpa cu 13,90, ciolanul cu 8 lei şi ficatul – 4,5 lei. SUCEAVA. Preţurile din pieţe şi supermarket-uri nu diferă foarte mult. Spre exemplu un kilogram de pulpă de porc costă în ambele locuri în jur de 18 lei/kilogram, iar ceafa de porc aproximativ 14 lei.  TÂRGOVIŞTE. În supermarket se poate cumpără carne de porc la preţuri cuprinse între 12 lei şi 19 lei, carne macră sau semipreparată, pe când în carmangeriile din piaţă, aceasta nu depăşeşte 15 lei. Cârnaţii de oaie sau de porc îi puteţi lua la preţuri cuprinse între 13 şi 15 lei. De asemenea, carnea tocată costă, în supermarket 17 lei, faţăt de 14,5 în carmangerii. TÂRGU JIU. Kilogramul de carne de porc în viu costă între şase şi opt lei, în condiţiile în care anul trecut se vindea cu zece lei. Chiar şi aşa, cumpărătorii care au venit astăzi să se intereseze de achiziţionarea unui porc pentru a-l sacrifica au fost în număr mic. VASLUI. Preţurile la carnea de porc pornesc de la 16 lei pe kilogram. În funcţie de producător, pulpa de porc se vinde cu 16-18 lei/kg, ceafa cu 19 - 21 lei/kg, iar cu muşchiul 25 lei/kg. (Citeste mai mult: adev.ro/nzb4nd)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2