Tehnologii

208

Preţul cărnii de porc se va stabiliza

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit Pig333, în august, prețul cărnii de porc de pe pieţele internaţionale a crescut cu numai 0,01 euro, fapt considerat drept excepțional, de către observatori. Ce mai face China?   Însă, China a cumpărat de câteva săptămâni volume imense de porc (șuncă, spată, slănină de burtă), precum și produse secundare tradiționale din toată Europa. Însă prețurile din China sunt mai bune decât în ​​Europa și, prin urmare, toate reducerile de carne de porc au o tendință ascendentă în Europa.   În mod tradițional, China a avut o populație de porci echivalentă cu 50% din populația globală. Însă pesta porcină africană evolueată liber în China de mai bine de un an și este evident că producția locală s-a deteriorat. Mai multe surse indică o scădere care va depăși 20% din total.   O privire rapidă la graficul prețurilor chineze din ultimele luni ne permite să deducem că situația de acolo este cea a unei „disperari aproape necontrolate”. Cu siguranță, în ultimele două luni, prețul porcului a crescut în China cu 40%, dar cu un modest, de 1,10%, în Spania.   Europa e stresată   Ca urmare, întreaga piață a cărnii de porc europeană este foarte stresată. Creșterile văzute și confirmate până acum la prețurile cărnii de porc nu au fost suficiente: vor continua, iar piaţa se va stabiliza la un nivel de preț care îl va depăși pe cel actual.   Toată Europa exportă mari volume de carne de porc în China și, în consecință, industria europeană de prelucrare a cărnii de porc se află sub un efect scăzut, toate acestea coincidând cu întoarcerea oamenilor în casele lor după vacanțe, cu creșterea ulterioară a activității ( efectul binecunoscut al „rentrée”). Dezechilibrul este foarte important și vor fi necesare câteva săptămâni, pentru ca lucrurile să revină la normal.   Situația economică actuală a cărnii de porc este clară: crește tot mai mult şi nu există nici o modalitate de a evita o creștere rapidă importantă. Marea industrie europeană a mezelurilor și a produselor tratate se confruntă cu o problemă reală: creșterea prețului materiei prime ar trebui transmisă produselor finite, iar supermarketurile nu acceptă acestlucru. Ca atare, putem spune, categoric, că pierderea de bani nu poate fi o opțiune.   Preţurile se vor stabiliza   Cu toate acestea, creșterile solide ale prețului cărnii de porc nu sunt posibile pe termen scurt, din mai multe motive:  

  • Suntem în toamnă și a venit momentul ca aprovizionarea să crească.
  • Nivelul actual al prețurilor este deja considerat bun (ca să nu spunem foarte bun), de sectorul de producție.
  • Toate piețele importante (Germania, Olanda, Franța aproape) sunt în modul de așteptare: așteptați, fără nicio mișcare ascendentă clară.
  • Porcii sunt cu 1 kg mai grei în ceea ce privește greutatea carcaselor (1.200 gr, mai precis), decât în ​​aceeași perioadă din 2018.
  • Așteptarea și vizionarea din poziția actuală confortabilă nu pare o opțiune proastă.

  Toată industria europeană a producției de porci sărbătorește: vara se încheie într-un mod neașteptat și generos: un nivel optim al prețurilor este extins, iar acest nivel de preț este mai mult decât garantat, pe termen mediu. Este foarte clar că anul acesta va oferi rezultate financiare care vor fi atât de extraordinare, încât ar trebui puse într-un cadru ca un memento istoric. Aceasta este realitatea actuală, să ne bucurăm complet de ea.   Marele Sofocle spunea: „Cea mai mare fericire este cea neașteptată”. Şi, ca o concluzie, să menționăm un proverb persan care spune: „Jumătate din fericire constă în a vorbi despre asta”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2